БАНАНА КОЛАЧ: Кремаст и сочан

Novosti online

27. 02. 2024. у 07:00

РЕЦЕПТ за сочан банана колач, који оставља без текста и највеће сладокусце

БАНАНА КОЛАЧ: Кремаст и сочан

Foto Shutterstock

Потребни састојци:

  • млеко 4 дл
  • шећер 4 кашике
  • желатин 1 кесица
  • шлаг крем 150 г + млеко за мућење
  • банане 2 (изгњечити виљушком)

За подлогу:

  • кекс 150 г

Начин припреме:

Од 4 дл млека одвојити 1 дл млека (хладно), па умешати желатин да набубри (најбоље у плиткој тепсији), а остатак 3 дл млека прокувати са шећером.

Када прокува, склонити са ватре, прелити одмах желатин, измешати да се истопи да нема грудвице и када се прохлади ставити у фрижидер да се стегне (најбоље у замрзивачу око 10 минута да не замрзне само), треба да буде густине меда, да се љуља.

Затим умутити шлаг са млеком, па у умућен шлаг додати смесу од желатина и банане и мутити миксером око 10 минута. У плех поређати пишкоте мало поквашене у млеку, па сипати надев и оставити у фрижидер да се још стегне.

Stil

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.

14. 12. 2024. у 20:04

Коментари (0)

АЛТА ЗА ДЕЧЈЕ ОСМЕХЕ: Пакетићи донели радост малишанима из Дома „Колевка”