РОЛАТ СА КРЕМОМ ОД ПОМОРАНЏЕ: Сочан и неодољив
Ролат са кремом од поморанџе је идеална посластица чак и за оне који нису експерти у кухињи.
Састојци:
- 125 г шећера
- 3 јајета
- 4 кашике какао праха
- 60 г густина
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 кашике брашна
- 1 жуманце
- 100 мл воде
- 60 г маслаца
- 60 г шећера у праху
- 1 поморанџа
Припрема:
Пенасто умутити жуманца са шећером, додати густин, какао прах и прашак за пециво.
Умешати снег од беланаца. Излити у калуп претходно намазан маслацем и посут брашном.
Пећи у загрејаној рерни на 200 степени од 6 до 8 минута. Извадити на пекарски папир посут
шећером. На ниској температури кратко кувати жуманца размућена са водом, уз непрестано мешање додати брашно и прохладити. Умешати 60 г маслаца умућених са 60 г шећера у праху, сок, комадиће пулпе и нарендану кору поморанџе.
Припремљеним кремом намазати бисквит, уролати, увити платненом салветом, стегнути оставити да стоји 15-20 минута. Ролат одвити и посути шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА СА МАКОМ И МАЛИНАМА: Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике (ВИДЕО)
24. 01. 2024. у 15:00
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима
ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.
19. 05. 2024. у 12:04
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ВЕЉКО ПРОГОВОРИО О КАРЛЕУШИ: Како је реаговао на шкакљиво питање водитеља
БОКСЕР Вељко Ражнатовић ретко се појављује у емисијама, посебно откако се посветио боксерској каријери и свакодневним тренинзима.
19. 05. 2024. у 12:57
Коментари (0)