РОЛАТ СА КРЕМОМ ОД ПОМОРАНЏЕ: Сочан и неодољив
Ролат са кремом од поморанџе је идеална посластица чак и за оне који нису експерти у кухињи.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 125 г шећера
- 3 јајета
- 4 кашике какао праха
- 60 г густина
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 кашике брашна
- 1 жуманце
- 100 мл воде
- 60 г маслаца
- 60 г шећера у праху
- 1 поморанџа
Припрема:
Пенасто умутити жуманца са шећером, додати густин, какао прах и прашак за пециво.
Умешати снег од беланаца. Излити у калуп претходно намазан маслацем и посут брашном.
Пећи у загрејаној рерни на 200 степени од 6 до 8 минута. Извадити на пекарски папир посут
шећером. На ниској температури кратко кувати жуманца размућена са водом, уз непрестано мешање додати брашно и прохладити. Умешати 60 г маслаца умућених са 60 г шећера у праху, сок, комадиће пулпе и нарендану кору поморанџе.
Припремљеним кремом намазати бисквит, уролати, увити платненом салветом, стегнути оставити да стоји 15-20 минута. Ролат одвити и посути шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА СА МАКОМ И МАЛИНАМА: Раскошна и кремаста, супер за свечане прилике (ВИДЕО)
24. 01. 2024. у 15:00

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)