НАПРАВИТЕ ПРЕУКУСНУ ТОРТУ ОД КЕСТЕНА И ПИШКОТА: Једноставно се прави, а укус је очаравајућ

Новости онлине

01. 03. 2024. у 17:00

Брз рецепт који спаја хармонију кестена и пишкота

НАПРАВИТЕ ПРЕУКУСНУ ТОРТУ ОД КЕСТЕНА И ПИШКОТА: Једноставно се прави, а укус је очаравајућ

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 150 г шећера у праху
  • 150 г маслаца
  • 2 жуманцета
  • 1 јаје
  • 100 г чоколаде
  • 3 дл слатке павлаке или шлага
  • 300 г пишкота
  • 500 г кестен пиреа
  • Рум

Припрема:

Пенасто умутити маслац са шећером у праху, непрестално мутећи додати једно по једно жуманце, цело јаје, затим кестен пире и на крају растопљену и прохлађену чоколаду. У смесу улити рума по укусу и добро измешати.

Једну по једну пишкоту умакати у разблажен рум, поређати један слој, премазати припремљеним кремом и понављати поступак док се све намирнице не утроше. Одозго намазати чврсто умућеном слатком павлаком или шлагом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

МВП Моззарт спорт: Нека ово постане традиција!