ПРАВИ СЕ И ЈЕДЕ БЕЗ ГРИЖЕ САВЕСТИ: Лава колач - Савршенство укуса које има мање од 250 калорија
НИКО не може да одоли савршенству чоколадног укуса, а ово је најбољи рецепт.

Фото Shutterstock
Састојци:
* сув печени пистаћи, 1 шољица
* шећер, 3/4
* какао, 1/4
* рендана горка чоколада, 60 гр
* прашак за пециво, 1/2
* јаја, 2 ком
* беланца 5
* екстракт ваниле, 1/2
* со, на врх ножа
Припрема:
- Самељите пистаће у блендеру тако да добијете смесу сличну пасти.
Сједините смесу од пистаћа са половином шећера, какаом, ренданом чоколадом и прашком за пециво, а одвојено умутите жуманца са преосталим шећером и беланца са мало соли.
У жуманца умешајте екстракт ваниле и све суве састојке, па постепено додајте снег од беланаца.
Поделите припремљену смесу у 12 мањих калупића за колаче које сте претходно благо премазали уљем и сложите на велики плех.
Пеците девет минута у рерни загрејаној на 230 степени. Готов колач оставите пет минута да одмори, па окрените на тањир и послужите.
Смесу можете да направите раније и да је чувате у фрижидеру до печења.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СКУПОГ УКУСА, А МАМИ ОСМЕХ НА ЛИЦЕ: Шамбали - Јефтин турски колач (ВИДЕО)
04. 03. 2024. у 13:00

УЗ ОВАЈ ТРИК БИЋЕ МЕКАНЕ И СУТРАДАН: Како да палачинке не буду жилаве?
04. 03. 2024. у 07:00

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку
ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.
18. 03. 2025. у 08:56
Коментари (0)