АПСОЛУТНИ ХИТ: Ситни колачи са плазмом и белом чоколадом
НАПРАВИТЕ ситне колаче са плазмом и белом чоколадом од којих ће мирисати цела кућа.

Фото Shutterstock
Направите ситне колаче са плазмом и белом чоколадом којима ниједан гост неће моћи да одоли.
Састојци:
* 200 гр млевене плазме
* 75 гр бадема
* 20 гр печеног сусама
* 2 кашишичице млевеног аниса
* 3/4 кашичице цимета
* 1/4 кашичице соли
* 50 гр меда
* 125 гр маскарпоне сира или крем сира
* 1 кашика ружине воде
За глазуру:
* 200 гр беле чоколаде
Рецепт за ситне колаче са плазмом и белом чоколадом:
Корак 1:
Направите смесу
У посуди помешајте млевену плазму са препеченим сусамом, млевеним бадемом и додајте зачине. Затим промешајте, па додајте мед, маскарпоне сир и ружину воду. Све добро сједините.
Корак 2:
Обликујте колаче
Узмите мало смесе и обликујте колаче. Можете да направите лоптице или ваљак, па ређајте на плех. Ставите у замрзивач да се смеса стегне.
Корак 3:
Направите глазуру
Истопите белу чоколаду са уљем, па умочите сваки колач у њу. Затим опет ређајте на плех обложен пек папиром и ставите у фрижидер да се смеса стегне.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)