СВЕТОГОРСКИ КОЛАЧ: Спој чоколаде и поморанџе - богат укус који осваја

Новости онлине

08. 03. 2024. у 11:00

Посластица коју ћете обожавати, по рецепту светогорских монаха

СВЕТОГОРСКИ КОЛАЧ: Спој чоколаде и поморанџе - богат укус који осваја

Foto: Jutjub/Printskrin/ Letina Kuhinja

Састојци:

  • 6 кашика џема од кајсија
  • 10 кашика шећера
  • 1 кесица цимета
  • кора од 1 лимуна
  • сок од једне поморанџе
  • 1 кашика прашка за пециво
  • 500 г брашна
  • 250 мл млаке воде
  • 1 шака сецканих ораха
  • шака или две сувог грожђа
  • џем од кајсије за премазивање
  • 150 г посне чоколаде за кување 

Припрема:

 Џем и шећер умутити да се добије једнолична смеса. У смесу додати мало воде, цимет, рендану кору од лимуна и сок од поморанџе, орахе, суво грожђе и полако, уз мешање, додати брашно помешано са прашком за пециво.

 Добро сјединити миксером и смесу преручити у тефлонски плех (ако немате тефлонски, онда обичан плех обложите папиром за печење). Ако је потребно, влажним рукама поравнајте површину да буде глатка. Убаците плех у умерено загрејану рерну и пеците око 25-30 минута.

 Док је још врућ, колач премажите са 3-4 кашике џема од кајсије, па га прелијте растопљеном чоколадом.

(Still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира