МОЦХИ ИЛИ ДАИФУКУ: Направите популаран јапански колач који се не пече,а коме нећете моћи одолети
Моцхи или моћи лоптице су чувени јапански десерт који се прави од пириначног теста, а ми смо за вас изабрали рецепт за овај колач пуњен сладоледом.Ако желите освежавајући колач који се топи у устима, обавезно пробајте моцхи.
Састојци:
- 1 шоља пиринчаног брашна
- 1/4 шоље шећера
- 2 кашике шећера у праху
- 1 шоља воде
- боје за храну (по жељи)
- кукурузни скроб
- сладолед
Припрема:
Изаберите сладолед по жељи, па кашиком за сладолед вадите кугле и ређајте на пек папир. Вратите у замрзивач на сат времена. У посуди помешајте пиринчано брашно, шећер и шећер у праху. Промешајте, па сипајте воду, а ако желите да тесто буде у боји додајте и боју за храну (по жељи). Мешајте док не добијете глатку смесу. Покријте провидном фолијом и ставите у микроталасну на један минут. Опет промешајте пар пута шпатулом коју сте поквасили, па покријте и вратите у миркоталасну на још 30 секунди. Тесто би требало да изгледа благо сјајно, а ако није, пеците у микроталасној још 30 секунди.
Ставите пек папир на радну површину и поспите слојем кукурузног скроба. Шпатулом изручите тесто, па га поспите скробом. Оклагијом развуците тесто у правоугаоник. Ако се тесто лепи током ваљања, наставите да посипате врх кукурузним скробом како бисте то спречили. Одложите тесто на пек папиру у фрижидер на пола сата. Чашом или округлим калупом направите кругове на тесту. Обришите од скроба, па из замрзивача извадите само једну куглу сладоледа и ставите на средину теста. Обмотајте тесто око сладоледа тако да формирате лоптицу. Чврсто умотајте моцхи лоптицу у провидну фолију и ставите у замрзивач. Тако урадите и са преосталим тестом и сладоледом.
Држите у замрзивачу најмање сат времена. Колаче служите тако што извадите само количину која ће се појести и сачекате да се мало одледе. Остатак чувате у замрзивачу у провидној фолији.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ ДА СЕ ТОПИ У УСТИМА, А ГОТОВ ЈЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Колач са нес кафом
03. 03. 2024. у 10:00
ЕВО РЕЦЕПТА КОЈИ ЈЕ НАЈТРАЖЕНИЈИ У СРБИЈИ: Роловане банане са чоколадом
05. 03. 2024. у 15:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)