МОЦХИ ИЛИ ДАИФУКУ: Направите популаран јапански колач који се не пече,а коме нећете моћи одолети
Моцхи или моћи лоптице су чувени јапански десерт који се прави од пириначног теста, а ми смо за вас изабрали рецепт за овај колач пуњен сладоледом.Ако желите освежавајући колач који се топи у устима, обавезно пробајте моцхи.
Састојци:
- 1 шоља пиринчаног брашна
- 1/4 шоље шећера
- 2 кашике шећера у праху
- 1 шоља воде
- боје за храну (по жељи)
- кукурузни скроб
- сладолед
Припрема:
Изаберите сладолед по жељи, па кашиком за сладолед вадите кугле и ређајте на пек папир. Вратите у замрзивач на сат времена. У посуди помешајте пиринчано брашно, шећер и шећер у праху. Промешајте, па сипајте воду, а ако желите да тесто буде у боји додајте и боју за храну (по жељи). Мешајте док не добијете глатку смесу. Покријте провидном фолијом и ставите у микроталасну на један минут. Опет промешајте пар пута шпатулом коју сте поквасили, па покријте и вратите у миркоталасну на још 30 секунди. Тесто би требало да изгледа благо сјајно, а ако није, пеците у микроталасној још 30 секунди.
Ставите пек папир на радну површину и поспите слојем кукурузног скроба. Шпатулом изручите тесто, па га поспите скробом. Оклагијом развуците тесто у правоугаоник. Ако се тесто лепи током ваљања, наставите да посипате врх кукурузним скробом како бисте то спречили. Одложите тесто на пек папиру у фрижидер на пола сата. Чашом или округлим калупом направите кругове на тесту. Обришите од скроба, па из замрзивача извадите само једну куглу сладоледа и ставите на средину теста. Обмотајте тесто око сладоледа тако да формирате лоптицу. Чврсто умотајте моцхи лоптицу у провидну фолију и ставите у замрзивач. Тако урадите и са преосталим тестом и сладоледом.
Држите у замрзивачу најмање сат времена. Колаче служите тако што извадите само количину која ће се појести и сачекате да се мало одледе. Остатак чувате у замрзивачу у провидној фолији.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОЛИКО ЈЕ КРЕМАСТ ДА СЕ ТОПИ У УСТИМА, А ГОТОВ ЈЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Колач са нес кафом
03. 03. 2024. у 10:00
ЕВО РЕЦЕПТА КОЈИ ЈЕ НАЈТРАЖЕНИЈИ У СРБИЈИ: Роловане банане са чоколадом
05. 03. 2024. у 15:00
ШОК У УКРАЈИНИ: Зеленски би могао да буде оптужен, све ће бити познато после 20. маја
ПРЕДСЕДНИК Украјине Владимир Зеленски би могао бити оптужен за подривање демократије у Украјини након што му мандат истекне 20. маја.
19. 05. 2024. у 08:47
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени
ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.
19. 05. 2024. у 07:38
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)