РОЗЕН ТОРТА СА КОКОСОМ И ВИШЊАМА: Рапсодија укуса у једноставном колачу који се не пече
За све љубитеље кокоса, нежан и јако укусан колач. који ће вас освојити на први залогај.
Foto: Jutjub
Састојци:
1 паковање розен кора
Фил од кокоса:
500 мл млека
125 г маргарина
6 кашика кокоса
3 кашике шећера
1 кеса пудинга од ваниле
Фил од вишања:
400 г залеђених вишања
5 кашика шећера
100 мл сока од вишања
1 кеса пудинга од ваниле
50 г маргарина
Глазура:
100 г беле чоколаде
2 кашике уља
Припрема:
Фил од кокоса: У 200 мл хладног млека размутити прашак за пудинг и кокос. Остатак млека са шећером ставити на тиху ватру и када проври додати смесу од пудинга и кокоса. Непрестано мешати док се не згусне. Оставити да се прохлади па додати исецкан маргарин и мешати док се не отопи.
Фил од вишања: Вишње помешати са шећером и ставити на тиху ватру. У соку од вишања (који сте оцедили) размутити пудинг и додати у вишње, па мешати док се не сједини. У вруће додати маргарин и сјединити.
Оба фила оставити 10 минута да се прохладе. Коре филујте наизменично филом од кокоса и вишања, а последњу не. Притисните колач нечим тежим и оставите да стоји 15 минута.
Глазура: истопите белу чоколаду с уљем и прелијте колач. Оставите да се стегне па исеците.
(trpeza)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Како бити емоционално интелигентнији?
Препоручујемо
ТОРТА ШНЕНОКЛА: Испробајте овај невероватан дезерт с неописивим укусом
13. 03. 2024. у 17:44
АКО ВОЛИТЕ БЕЛУ ЧОКОЛАДУ И ПЛАЗМА КЕКС: Брзински рецепт за плазма торту
10. 03. 2024. у 13:00
ПРЕМИНУО СЛАВНИ ГЛУМАЦ: Вест потврдила државна агенција, био је миљеник многих генерација
ГЛУМАЦ Хомајун Ершади преминуо је у 78. години након борбе са раком.
12. 11. 2025. у 16:25
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)