Рецепт за коре за колач од сипљивог теста, први пут се појавио раних 70-их у аустралијском женском часопису "Women’s Weekly", под називом "Колач милионера".
Када се класична, танка палачинка сретне са кремастим сладоледом и топлим чоколадним сосом, добијамо посластицу која буди сва чула. Савршена комбинација топлог и хладног, меканог и глатког, овај десерт не само да изгледа спектакуларно, већ и доноси дашак луксуза у свакодневну трпезу.
Када пожелите да на столу имате посластицу која спаја једноставност припреме и богатство укуса, паунд колач је прави избор. Овај класични десерт, пореклом из енглеске кухиње, добио је име по томе што се у оригиналу правио од једнаких делова брашна, путера, јаја и шећера.
Ако волите топла, мирисна пецива са пуно укуса, ови слани кукурузни мафини су прави избор. За њихову припрему неће вам бити потребне егзотичне намирнице – све можете пронаћи у локалној продавници или на пијаци. Посебну чар даје глазура од меда и лимете која овим мафинима даје суптилан слаткаст завршетак.
Коментари (0)