ЕМБАРГО КОЛАЧ: Невероватно јефтин, а мекан и преукусан

Новости онлине

17. 04. 2024. у 15:00

ЕМБАРГО колач се прави од јефтиних састојака, и то баш брзо и лако, а фантастичног је укуса.

ЕМБАРГО КОЛАЧ: Невероватно јефтин, а мекан и преукусан

Foto: Jutjub/Printskrin/ Arijeva kuhinja

Свака домаћица је рецепт знала напамет и овај колач је био редован на свим трпезама широм Југославије.

Састојци:

  • 2 чаше (од 2 дл) брашна
  • 2 чаше шећера
  • 2 чаше воде
  • 1/2 чаше уља
  • 3 кашике џема од кајсије (или по жељи)
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 2 кашичице какаоа

Припрема:

У чинију ставити брашно, шећер, прашак за пециво и какао и кашиком измешати. Затим додати воду, уље, сјединити, па умешати џем. Сипати у плех обложен пек-папиром и пећи 20 минута у загрејаној рерни на 200 степени.                                                                         Колач можете посути прах шећером или прелити глазуром од чоколаде.                                                                                                                                                   

(Trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?

3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"

"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."

11. 02. 2025. у 17:12

Коментари (0)

БЛИЖЕ СЕ ВЕЛИКЕ ЗАДУШНИЦЕ: Ево како верници треба да се припреме и шта да ураде