РУСКА ПИТА С ПЕКМЕЗОМ: За пола сата готов слаткиш
Ово нам је једна од дражих пита, а комбинација ораха и пекмеза је увек топ.

Foto: Shutterstock
Тесто
6 жуманаца
100 г шећера
150 г маслаца
150 г оштрог брашна
пола кесице прашка за пециво
Фил
6 беленаца
150 г шећера у праху
150 г мљевених ораха
150 г пекмеза
Припрема
Тесто
Све састојке измиксајте па распоредите у посуду за печење коју сте науљили и побрашнили. Пеците у пећници загрејаној на 180 степени 10 до 12 минута.
Фил
Направите снег од беланаца, па додајте шећер. Измутите да нестану кристалићи. Додајте млевене орахе.
Премажите напола испечени бисквит кремом од ораха, па кашиком стављајте мало по мало пекмеза свуда по смеси.
Испеците до краја
Пеците све заједно још 15 до 20 минута. Пазите да површина не добије прејаку боју. Охладите па исеците.
Напомена: Можете избацити пекмез, или пак премазати полупечено тесто пекмезом, па по томе распоредити крем од ораха.
Препоручујемо

ДОМАЋЕ ЧОКОЛАДНЕ БАНАНИЦЕ: Кремасте и мекане, а топе се у устима
17. 04. 2024. у 14:38

ПОСНА САЛАТА ОД БОРАНИЈЕ И ПАСУЉА: Заситиће вас, а припрема је брза и једноставна
17. 04. 2024. у 13:00

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)