ЈАГОДА ШНИТ: Кремасто савршенство за сва чула
Торта идеална за све свечане прилике распаметиће и оне који не воле слатко.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- За кору:
- 5 јаја
- 5 кашика шећера
- 3 кашике какаоа
- 5 кашика брашна
- пола кесице прашка за пециво
- За крем:
- пола кг јагода
- 250 мл слатке павлаке
- пола кесице желатина
- 1 кашика ванилиног екстракта
- 3 кашике меда
- 1 ванилин шећер
Припрема:
Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца у чврст снег. Засебно умутите жуманца и шећер па додајте какао, брашно и прашак за пециво, па додајте снег од беланаца. У плех обложен пек-папиром преручите смесу и равномерно распоредите. Пеците кору око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Печену кору прережите напола. Очистите јагоде па их изрежите на плошке. Засебно умутите слатку павлаку са отопљеним желатином и медом, па додајте ванилин шећер и екстракт, да добијете крем. Соком од јагода натопите коре па их премажите кремом. Јагоде поређајте преко крема, па преклопите другом кором и премажите кремом. Декоришите остатком јагода и поспите какаом. Оставите у фрижидеру бар сат времена да се охлади и стегне. (Тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27

ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Када је једном пробате, правићете је стално
13. 04. 2024. у 14:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)