ЈАГОДА ШНИТ: Кремасто савршенство за сва чула

Новости онлине

25. 04. 2024. у 11:00

Торта идеална за све свечане прилике распаметиће и оне који не воле слатко.

ЈАГОДА ШНИТ: Кремасто савршенство за сва чула

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • За кору:                                                                                                                                    
  • 5 јаја 
  • 5 кашика шећера
  • 3 кашике какаоа
  • 5 кашика брашна
  • пола кесице прашка за пециво
  • За крем:
  • пола кг јагода
  • 250 мл слатке павлаке 
  • пола кесице желатина
  • 1 кашика ванилиног екстракта
  • 3 кашике меда
  • 1 ванилин шећер

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца у чврст снег. Засебно умутите жуманца и шећер па додајте какао, брашно и прашак за пециво, па додајте снег од беланаца. У плех обложен пек-папиром преручите смесу и равномерно распоредите. Пеците кору око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Печену кору прережите напола. Очистите јагоде па их изрежите на плошке. Засебно умутите слатку павлаку са отопљеним желатином и медом, па додајте ванилин шећер и екстракт, да добијете крем. Соком од јагода натопите коре па их премажите кремом. Јагоде поређајте преко крема, па преклопите другом кором и премажите кремом. Декоришите остатком јагода и поспите какаом. Оставите у фрижидеру бар сат времена да се охлади и стегне.                                 (Тrpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: Са тиме би могли заузети средње велику европску државу

РАСПОРЕЂЕНО 110.000 ВОЈНИКА, РУСИ КРЕЋУ У ЗАВРШНИ УДАР НА ПОКРОВСК: "Са тиме би могли заузети средње велику европску државу"

РУСИЈА не показује знакове повлачења у рату против Украјине. Напротив, Москва је појачала далекометне ударе на украјинске градове и нападе дуж целе линије фронта. Војни стручњаци истичу да је руска страна усвојила нове тактике, ослањајући се на масовну употребу дронова и малих диверзантских јединица, пише The New York Times.

10. 08. 2025. у 20:18

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем

ЕВО КО ЈЕ ТРОСТРУКИ УБИЦА ИЗ ГЊИЛАНА: Био у друштву са Куртијем, Османијевом и Харадинајем

ТРИ особе су убијене, а неколико је рањено у пуцњави која се догодила данас у Гњилану, док је осумњичени нападач у бекству, пренела је Коха. Болница у Гњилану саопштила је да је на лицу места констатована једна смрт, а да су две особе пребачене у Ургентни центар без знакова живота.

10. 08. 2025. у 18:11

Коментари (0)

БАЛКАН ВРИ: Ево шта су делије урадиле поводом злочиначке акције Олуја, а шта због дешавања у Црној Гори (ФОТО)