ЈАГОДА ШНИТ: Кремасто савршенство за сва чула

Новости онлине

25. 04. 2024. у 11:00

Торта идеална за све свечане прилике распаметиће и оне који не воле слатко.

ЈАГОДА ШНИТ: Кремасто савршенство за сва чула

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • За кору:                                                                                                                                    
  • 5 јаја 
  • 5 кашика шећера
  • 3 кашике какаоа
  • 5 кашика брашна
  • пола кесице прашка за пециво
  • За крем:
  • пола кг јагода
  • 250 мл слатке павлаке 
  • пола кесице желатина
  • 1 кашика ванилиног екстракта
  • 3 кашике меда
  • 1 ванилин шећер

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца у чврст снег. Засебно умутите жуманца и шећер па додајте какао, брашно и прашак за пециво, па додајте снег од беланаца. У плех обложен пек-папиром преручите смесу и равномерно распоредите. Пеците кору око 20 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Печену кору прережите напола. Очистите јагоде па их изрежите на плошке. Засебно умутите слатку павлаку са отопљеним желатином и медом, па додајте ванилин шећер и екстракт, да добијете крем. Соком од јагода натопите коре па их премажите кремом. Јагоде поређајте преко крема, па преклопите другом кором и премажите кремом. Декоришите остатком јагода и поспите какаом. Оставите у фрижидеру бар сат времена да се охлади и стегне.                                 (Тrpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЈЕН НАПУСТИЛА СКУП У ЛУКСЕМБУРГУ: Певала се песма „Дан Победе“ на руском језику (ВИДЕО)

УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЈЕН НАПУСТИЛА СКУП У ЛУКСЕМБУРГУ: Певала се песма „Дан Победе“ на руском језику (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИЦА Европске комисије Урсула фон дер Лајен затекла се 9. маја у центру Луксембурга на меморијалном скупу који је организовала партија Мир д’Воллек, где су учесници певали чувену песму „Дан Победе“.

10. 05. 2025. у 11:10

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Да ли је ово знак да Путин спрема нови напад орешником?

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Да ли је ово знак да Путин спрема нови напад "орешником"?

РУСИЈА ће 12. и 13. маја привремено затворити ваздушни простор изнад војног полигона и комплекса за лансирање ракета Капустин Јар, преноси украјински одбрамбени портал Militarnyi 10. маја, наводећи могућност тестирања балистичке ракете средњег домета.

10. 05. 2025. у 12:06

ЊЕГОВ АЛКОХОЛ: Трамп наводно има порок којем не може да одоли - из Беле куће оштро демантовали

"ЊЕГОВ АЛКОХОЛ": Трамп наводно има порок којем не може да одоли - из Беле куће оштро демантовали

ПРЕМА тврдњама једног службеника из Беле куће, председник САД Доналд Трамп конзумира изузетно велике количине слаткиша. Опште је познато да је Трамп велики љубитељ коле лајт, до те мере да је у Овалној соби инсталирано посебно дугме за тај напитак. Међутим, оно што многе његове присталице можда не знају јесте да је Трамп, судећи према изјавама садашњих и бивших службеника, сарадника и блиских пријатеља, дугогодишњи самопрозвани заљубљеник у слатко.

10. 05. 2025. у 12:21

Коментари (0)

ГАЛА ВЕЧЕРА У ВИЛИ ЛУКЕ МОДРИЋА: Једну особу је одбио да позове, откривено и зашто