НАЈСЛАЂИ ДЕО УСКРШЊЕ ТРПЕЗЕ: Зека торта
Ако сте изабрали технику фарбања јаја, као и то шта ћете послужити за ускршњи ручак, време је да изаберете и торту.
![НАЈСЛАЂИ ДЕО УСКРШЊЕ ТРПЕЗЕ: Зека торта НАЈСЛАЂИ ДЕО УСКРШЊЕ ТРПЕЗЕ: Зека торта](/data/images/2024-04-24/475933_62740_fmob.jpg)
Printscreen/YT/Sprinkle Bakes
Наш предлог је ова преслатка кокос торта у облику зеца за коју ће вам бити потребно мало времена и стрпљења, али крајњи резулат ће свакога одушевити.
Састојци:
- За патишпањ:
- 200 г шећера
- 115 г несланог путера
- 2 јајета
- 1 кашика екстракта ваниле
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- прстохват соли
- 2 кашичице прашка за пециво
- прстохват соде бикарбоне
- 200 г брашна
- 230 г киселе павлаке
- За уши:
- 90 г беле чоколаде
- 60 г розе бомбона
- јестиве розе шљокице
- шећерни сируп
- кокос
- За фил:
- 115 г несланог путера
- 450 г шећера
- 300 мл слатке павлаке
- 1/2 кашичице екстракта кокоса
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- 2 црне бомбоне
- кокос
Припрема:
Направите патишпањ
Умутите путер собне темпераутре и шећер, па постепено додајте јаја и све добро сједините миксером. Затим сипајте ванилу, бадем, со, прашак за пециво и соду бикарбону. На крају постепено додајте просејано брашно и мутите и онда додајте павлаку. Све лепо сједините миксером. Добијено тесто сипајте у плех који сте премазали уљем и обложили пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 35 минута, па извадите из рерне и оставите да се охлади неких 10 минута.
Направите уши
На дебљем картону исеците зечије уши, па их ставите на плех обложен пек папиром. Сипајте преко картона белу чоколаду, па ставите у замрзивач да се стегне. Помоћу чачкалице нежно одлепите уши од беле чоколаде од картона. Истопите бомбоне розе боје и унутар ушију направите овални облик. Попуните истопљеним бомбонама, па поспите јестивим шљокицама. Оставите у замрзивачу још 15 минута. Бели део ушију премажите шећерним сирупом и поспите кокосом. Оставите да се стегне неких пола сата.
Направите фил
Умутите путер и шећер, па сипајте слатку павалку. Све добро сједините миксером, па сипајте бадем и кокос. Поново умутите.
Саставите торту
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу](/data/images/2023-07-12/373977_rolattt_t.jpg?time=1714611347)
СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
02. 05. 2024. у 15:00
![У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали](/data/images/2024-04-05/469735_shutterstock-245119171_t.jpg?time=1714611059)
У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
02. 05. 2024. у 09:00
![НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње](/data/images/2024-04-25/476429_shutterstock-1899669616_t.jpg?time=1714611151)
НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње
02. 05. 2024. у 11:10
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)