НАЈСЛАЂИ ДЕО УСКРШЊЕ ТРПЕЗЕ: Зека торта
Ако сте изабрали технику фарбања јаја, као и то шта ћете послужити за ускршњи ручак, време је да изаберете и торту.
Printscreen/YT/Sprinkle Bakes
Наш предлог је ова преслатка кокос торта у облику зеца за коју ће вам бити потребно мало времена и стрпљења, али крајњи резулат ће свакога одушевити.
Састојци:
- За патишпањ:
- 200 г шећера
- 115 г несланог путера
- 2 јајета
- 1 кашика екстракта ваниле
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- прстохват соли
- 2 кашичице прашка за пециво
- прстохват соде бикарбоне
- 200 г брашна
- 230 г киселе павлаке
- За уши:
- 90 г беле чоколаде
- 60 г розе бомбона
- јестиве розе шљокице
- шећерни сируп
- кокос
- За фил:
- 115 г несланог путера
- 450 г шећера
- 300 мл слатке павлаке
- 1/2 кашичице екстракта кокоса
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- 2 црне бомбоне
- кокос
Припрема:
Направите патишпањ
Умутите путер собне темпераутре и шећер, па постепено додајте јаја и све добро сједините миксером. Затим сипајте ванилу, бадем, со, прашак за пециво и соду бикарбону. На крају постепено додајте просејано брашно и мутите и онда додајте павлаку. Све лепо сједините миксером. Добијено тесто сипајте у плех који сте премазали уљем и обложили пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 35 минута, па извадите из рерне и оставите да се охлади неких 10 минута.
Направите уши
На дебљем картону исеците зечије уши, па их ставите на плех обложен пек папиром. Сипајте преко картона белу чоколаду, па ставите у замрзивач да се стегне. Помоћу чачкалице нежно одлепите уши од беле чоколаде од картона. Истопите бомбоне розе боје и унутар ушију направите овални облик. Попуните истопљеним бомбонама, па поспите јестивим шљокицама. Оставите у замрзивачу још 15 минута. Бели део ушију премажите шећерним сирупом и поспите кокосом. Оставите да се стегне неких пола сата.
Направите фил
Умутите путер и шећер, па сипајте слатку павалку. Све добро сједините миксером, па сипајте бадем и кокос. Поново умутите.
Саставите торту
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
02. 05. 2024. у 15:00
У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
02. 05. 2024. у 09:00
НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње
02. 05. 2024. у 11:10
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)