НАЈСЛАЂИ ДЕО УСКРШЊЕ ТРПЕЗЕ: Зека торта
Ако сте изабрали технику фарбања јаја, као и то шта ћете послужити за ускршњи ручак, време је да изаберете и торту.
 
                                                                                    Printscreen/YT/Sprinkle Bakes
Наш предлог је ова преслатка кокос торта у облику зеца за коју ће вам бити потребно мало времена и стрпљења, али крајњи резулат ће свакога одушевити.
Састојци:
- За патишпањ:
- 200 г шећера
- 115 г несланог путера
- 2 јајета
- 1 кашика екстракта ваниле
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- прстохват соли
- 2 кашичице прашка за пециво
- прстохват соде бикарбоне
- 200 г брашна
- 230 г киселе павлаке
- За уши:
- 90 г беле чоколаде
- 60 г розе бомбона
- јестиве розе шљокице
- шећерни сируп
- кокос
- За фил:
- 115 г несланог путера
- 450 г шећера
- 300 мл слатке павлаке
- 1/2 кашичице екстракта кокоса
- 1/4 кашичице екстракта бадема
- 2 црне бомбоне
- кокос
Припрема:
Направите патишпањ
Умутите путер собне темпераутре и шећер, па постепено додајте јаја и све добро сједините миксером. Затим сипајте ванилу, бадем, со, прашак за пециво и соду бикарбону. На крају постепено додајте просејано брашно и мутите и онда додајте павлаку. Све лепо сједините миксером. Добијено тесто сипајте у плех који сте премазали уљем и обложили пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 35 минута, па извадите из рерне и оставите да се охлади неких 10 минута.
Направите уши
На дебљем картону исеците зечије уши, па их ставите на плех обложен пек папиром. Сипајте преко картона белу чоколаду, па ставите у замрзивач да се стегне. Помоћу чачкалице нежно одлепите уши од беле чоколаде од картона. Истопите бомбоне розе боје и унутар ушију направите овални облик. Попуните истопљеним бомбонама, па поспите јестивим шљокицама. Оставите у замрзивачу још 15 минута. Бели део ушију премажите шећерним сирупом и поспите кокосом. Оставите да се стегне неких пола сата.
Направите фил
Умутите путер и шећер, па сипајте слатку павалку. Све добро сједините миксером, па сипајте бадем и кокос. Поново умутите.
Саставите торту
 
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
 
                    
                    СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
02. 05. 2024. у 15:00
 
                    
                    У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
02. 05. 2024. у 09:00
 
                    
                    НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње
02. 05. 2024. у 11:10
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)