КРАЉИЦА ЧОКОЛАДЕ: Нугат торта, најбоља торта коју сте икад пробали
Нугат торта је незаобилазна на свакој трпези због фантастичног споја нутеле, чоколаде, лешника и наполитнаки.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 10 јаја
- 10 кашика шећера
- 6 кашике брашна
- 4 кашике какаоа
- 200 мл уља
- 300 мл млека
За фил:
- 700 мл млека
- 120 г скроба
- 200 г шећера
- 150 г чоколаде
- 100 г печених лешника
- 100 г наполитанки од лешника
- 250 г маргарина
- 200 мл слатке павлаке
- 300 г нутеле
Припрема:
Помешајте скроб и шећер, па сипајте 300 мл млека и промешајте тако да нема грудвица. Преостало млеко сипајте у шерпу и када крене да кључа сипајте смесу са скробом. Кувајте док се не згусне, уз непрастано мешање. На крају додајте чоколаду и кувајте док се не отопи, опет уз непрестано мешање. Сипајте фил у посуду и покријте провидном фолијом, па оставите да се охлади. Умутите охлађени фил, па додајте умућени маргарин. Сједините миксером, па додајте умућену слатку павлаку. Лепо умутите и додајте нутелу, изблендирани лешник и наполитанке. Све добро промешајте.

Фото: Free Images Pixabay
Одвојите жуманца од беланаца, па кратко умутите беланца (5 комада), онда постепено додајте шећер (5 кашика) и мутите док не добијете чврст шне. Затим постепено додајте жуманца (5 комада) и наставите да мутите. Сипајте уље и сједините миксером, па додајте просејано брашно (3 кашике) и какао (2 кашике). Лагано умешајте и онда сипајте у плех обложен пек папиром. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20 минута. Од исте количине састојака и на исти начин направите још једну кору. Када се коре охладе пресеците сваку на 2 дела, тако да добијете 4 коре.
Прву кору премажите млеком, па филом, а затим ставите другу кору, премазати млеком, па филом. Преко иде трећа кора која се премазује млеком, па филом, а онда и четврта кора. Затим целу торту премажите филом.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БОМБА ТОРТА: Посластица која ће свима успети, сочног фила и скупог укуса
20. 04. 2024. у 16:30 >> 12:27

ДИНАСТИЈА ТОРТА ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Раскошна, кремаста, преукусна
18. 04. 2024. у 15:00

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)