БЕЧКА ТОРТА ЛИНД: Брза посластица са чоколадним филом

Новости онлине

16. 05. 2024. у 11:24

Комбинација кекса и савршеног чоколадног крема, ужитак за сва чула.

БЕЧКА ТОРТА ЛИНД: Брза посластица са чоколадним филом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору: 

  • 400 г кекса са какаом,
  • 30 мл еспресо кафе,
  • 100 г маслаца

За крем: 

  • 400 г тамне чоколаде,
  • 450 мл слатке павлаке,
  • 2 кашике какаоа,
  • 50–100 г шећера,
  • 10 г желатина,
  • 100 мл воде

За глазуру: 

  • 100 г црне чоколаде,
  • 50 мл слатке павлаке,
  • 50 г шећера     

Припрема:

Измрвите кекс и помешајте га са еспресом и истопљеним маслацем. Мешајте док не добијете смесу која може да се обликује, ако маслаца нема довољно, може да се дода мало воде.

Смесу ставите у калуп за торту и изравнајте је. Желатин ставите на пару на око 10 минута да се згусне, и после га додајте у растопљену чоколаду. Умутите слатку павлаку са шећером у густ крем и додајте јој чоколадну смесу и пажљиво мешајте.

Добијену смесу излијте преко основе од кекса и поравнајте је. Припремите и глазуру, тако што растопите чоколаду са слатком павлаком и шећером и оставите да се охлади. После сипајте глазуру у калуп, а можете и да декоришете торту и нечим додатним по жељи, свако има свој укус и начин.

Торта се ставља у фрижидер на једну ноћ да се стегне.                                                         

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи

БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.

14. 12. 2024. у 20:04

Коментари (0)

КОНКУРС ЗА МАЛЕ ДОМАЋЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ: Mercator-S вас позива да постанете део бренда „укуси мога краја“