БЕЧКА ТОРТА ЛИНД: Брза посластица са чоколадним филом

Новости онлине

16. 05. 2024. у 11:24

Комбинација кекса и савршеног чоколадног крема, ужитак за сва чула.

БЕЧКА ТОРТА ЛИНД: Брза посластица са чоколадним филом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За кору: 

  • 400 г кекса са какаом,
  • 30 мл еспресо кафе,
  • 100 г маслаца

За крем: 

  • 400 г тамне чоколаде,
  • 450 мл слатке павлаке,
  • 2 кашике какаоа,
  • 50–100 г шећера,
  • 10 г желатина,
  • 100 мл воде

За глазуру: 

  • 100 г црне чоколаде,
  • 50 мл слатке павлаке,
  • 50 г шећера     

Припрема:

Измрвите кекс и помешајте га са еспресом и истопљеним маслацем. Мешајте док не добијете смесу која може да се обликује, ако маслаца нема довољно, може да се дода мало воде.

Смесу ставите у калуп за торту и изравнајте је. Желатин ставите на пару на око 10 минута да се згусне, и после га додајте у растопљену чоколаду. Умутите слатку павлаку са шећером у густ крем и додајте јој чоколадну смесу и пажљиво мешајте.

Добијену смесу излијте преко основе од кекса и поравнајте је. Припремите и глазуру, тако што растопите чоколаду са слатком павлаком и шећером и оставите да се охлади. После сипајте глазуру у калуп, а можете и да декоришете торту и нечим додатним по жељи, свако има свој укус и начин.

Торта се ставља у фрижидер на једну ноћ да се стегне.                                                         

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЗАПРЕТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Неће моћи тако ако ја победим, платиће високу цену

ТРАМП ЗАПРЕТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Неће моћи тако ако ја победим, платиће високу цену

КАДНИДАТ за председника САД-а Доналд Трамп наставио је са својом предизборном кампањом, а овај пут тема су биле тарифе које Трамп планира да уведе ако победи на изборима заказаним за 5. новембар.

30. 10. 2024. у 14:20

ОД ТОГ БРАКА НЕМА НИШТА Потез српског младожење посвађао Интернет! За згражавање или за похвале? (ВИДЕО)

"ОД ТОГ БРАКА НЕМА НИШТА" Потез српског младожење посвађао Интернет! За згражавање или за похвале? (ВИДЕО)

ЈЕДАН младожења је током церемоније венчања у Србији покушао да буде занимљив па је одлучио да направи "шаљиви" потез, оставивши младу саму испред матичарке у тренутку када му је постављено чувено питање "да ли жели да ступи у брак".

31. 10. 2024. у 13:28

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ЈЕ КРИВ: Холгер Руне открио непознате детаље о Новаку!