ПАВЛОВА ТОРТА: Спрема се једноставно, а једна је од најукуснијих посластица на свету
ПАВЛОВА торта заправо је посластица која се прави по врло једноставном рецепту, а воће које ћете користити за њену припрему можете прилагодити свом укусу.
Хрскава кора од беланаца, слатка павлака и воће у основи су овог слатког задовољства.
Састојци:
- 8 беланаца,
- 500 г шећера у праху,
- 2 кашике сирћета
За фил:
- 600 мл слатке павлаке,
- 2 кашике шећера у праху,
- 1 кашика екстракта ваниле,
- 1 банана,
- 300 г јагода,
- 150 г боровница,
- 150 г малина,
- 1 лимун
Припрема:
Умутите беланца у чврст шам, а на пола мућења додајте шећер у праху и сирће. На 3 пек папира нацртајте кругове пречника 20 цм и окрените папире наопачке (нацртани део мора бити испод).
Ставите папир на преокренуту тепсију на којој ће се коре пећи и унутар круга кашиком стављајте шне. Испеците три коре. Пеците у рерни загрејаној на 120°Ц сваку по сат времена. Након печења оставите коре у рерни да се охладе јер ће тада мање пуцати.
Умутите слатку павлаку и додајте шећер у праху и екстракт ваниле. Лимун пресеците и исцедите сок од обе половине. Банану исецкајте и умочите у сок од лимуна. Јагоде оцедите и исецкајте на кришке. Малине и боровнице такође оцедите. На охлађену кору ставите трећину фила, по спољашњим ивицама поређајте јагоде, а унутар њих банане. Ставите нову кору и поновите поступак с воћем. Трећу кору након шлага обилато украсите преосталим воћем. Торту охладите барем сат времена пре сервирања.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)