ПАВЛОВА ТОРТА: Спрема се једноставно, а једна је од најукуснијих посластица на свету
ПАВЛОВА торта заправо је посластица која се прави по врло једноставном рецепту, а воће које ћете користити за њену припрему можете прилагодити свом укусу.

Foto: Shutterstock
Хрскава кора од беланаца, слатка павлака и воће у основи су овог слатког задовољства.
Састојци:
- 8 беланаца,
- 500 г шећера у праху,
- 2 кашике сирћета
За фил:
- 600 мл слатке павлаке,
- 2 кашике шећера у праху,
- 1 кашика екстракта ваниле,
- 1 банана,
- 300 г јагода,
- 150 г боровница,
- 150 г малина,
- 1 лимун
Припрема:
Умутите беланца у чврст шам, а на пола мућења додајте шећер у праху и сирће. На 3 пек папира нацртајте кругове пречника 20 цм и окрените папире наопачке (нацртани део мора бити испод).
Ставите папир на преокренуту тепсију на којој ће се коре пећи и унутар круга кашиком стављајте шне. Испеците три коре. Пеците у рерни загрејаној на 120°Ц сваку по сат времена. Након печења оставите коре у рерни да се охладе јер ће тада мање пуцати.
Умутите слатку павлаку и додајте шећер у праху и екстракт ваниле. Лимун пресеците и исцедите сок од обе половине. Банану исецкајте и умочите у сок од лимуна. Јагоде оцедите и исецкајте на кришке. Малине и боровнице такође оцедите. На охлађену кору ставите трећину фила, по спољашњим ивицама поређајте јагоде, а унутар њих банане. Ставите нову кору и поновите поступак с воћем. Трећу кору након шлага обилато украсите преосталим воћем. Торту охладите барем сат времена пре сервирања.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НЕ МОЖЕ ДА САКРИЈЕ ТУГУ: Дарко Лазић потпуно сломљен, јавно се огласио (ФОТО)
ПЕВАЧ се присетио свог покојног оца...
28. 04. 2025. у 19:35
Коментари (0)