ПАВЛОВА ТОРТА: Спрема се једноставно, а једна је од најукуснијих посластица на свету

Новости онлине

23. 05. 2024. у 19:30

ПАВЛОВА торта заправо је посластица која се прави по врло једноставном рецепту, а воће које ћете користити за њену припрему можете прилагодити свом укусу.

ПАВЛОВА ТОРТА: Спрема се једноставно, а једна је од најукуснијих посластица на свету

Foto: Shutterstock

Хрскава кора од беланаца, слатка павлака и воће у основи су овог слатког задовољства.

Састојци:

  • 8 беланаца,
  • 500 г шећера у праху,
  • 2 кашике сирћета

 За фил:

  • 600 мл слатке павлаке,
  • 2 кашике шећера у праху,
  • 1 кашика екстракта ваниле,
  • 1 банана,
  • 300 г јагода,
  • 150 г боровница,
  • 150 г малина,
  • 1 лимун

Припрема:

Умутите беланца у чврст шам, а на пола мућења додајте шећер у праху и сирће. На 3 пек папира нацртајте кругове пречника 20 цм и окрените папире наопачке (нацртани део мора бити испод).

Ставите папир на преокренуту тепсију на којој ће се коре пећи и унутар круга кашиком стављајте шне. Испеците три коре. Пеците у рерни загрејаној на 120°Ц сваку по сат времена. Након печења оставите коре у рерни да се охладе јер ће тада мање пуцати.

Умутите слатку павлаку и додајте шећер у праху и екстракт ваниле. Лимун пресеците и исцедите сок од обе половине. Банану исецкајте и умочите у сок од лимуна. Јагоде оцедите и исецкајте на кришке. Малине и боровнице такође оцедите. На охлађену кору ставите трећину фила, по спољашњим ивицама поређајте јагоде, а унутар њих банане. Ставите нову кору и поновите поступак с воћем. Трећу кору након шлага обилато украсите преосталим воћем. Торту охладите барем сат времена пре сервирања.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

ФАНТАСТИЧНА ИГРА СРБИНА: Међедовић избацио шестог носиоца и пласирао се у друго коло Београд опена