ПАВЛОВА ТОРТА: Спрема се једноставно, а једна је од најукуснијих посластица на свету

Новости онлине

23. 05. 2024. у 19:30

ПАВЛОВА торта заправо је посластица која се прави по врло једноставном рецепту, а воће које ћете користити за њену припрему можете прилагодити свом укусу.

ПАВЛОВА ТОРТА: Спрема се једноставно, а једна је од најукуснијих посластица на свету

Foto: Shutterstock

Хрскава кора од беланаца, слатка павлака и воће у основи су овог слатког задовољства.

Састојци:

  • 8 беланаца,
  • 500 г шећера у праху,
  • 2 кашике сирћета

 За фил:

  • 600 мл слатке павлаке,
  • 2 кашике шећера у праху,
  • 1 кашика екстракта ваниле,
  • 1 банана,
  • 300 г јагода,
  • 150 г боровница,
  • 150 г малина,
  • 1 лимун

Припрема:

Умутите беланца у чврст шам, а на пола мућења додајте шећер у праху и сирће. На 3 пек папира нацртајте кругове пречника 20 цм и окрените папире наопачке (нацртани део мора бити испод).

Ставите папир на преокренуту тепсију на којој ће се коре пећи и унутар круга кашиком стављајте шне. Испеците три коре. Пеците у рерни загрејаној на 120°Ц сваку по сат времена. Након печења оставите коре у рерни да се охладе јер ће тада мање пуцати.

Умутите слатку павлаку и додајте шећер у праху и екстракт ваниле. Лимун пресеците и исцедите сок од обе половине. Банану исецкајте и умочите у сок од лимуна. Јагоде оцедите и исецкајте на кришке. Малине и боровнице такође оцедите. На охлађену кору ставите трећину фила, по спољашњим ивицама поређајте јагоде, а унутар њих банане. Ставите нову кору и поновите поступак с воћем. Трећу кору након шлага обилато украсите преосталим воћем. Торту охладите барем сат времена пре сервирања.

(still)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Легендарна Јелена Исинбајева се одрекла Путина, а сада је откривено - ово