НАПРАВИТЕ КОЛАЧ ОД ТРИ САСТОЈКА: Нема јефтиније, а укусније посластице, спрема се само 15 минута
Друштвеним мрежама већ неко време кружи одличан рецепт за колач који захтева само 3 састојка, а могу га успешно припремити и потпуни кулинарски аматери. Можете га правити са различитим соковима и тако добити колаче других боја.
Састојци:
- 100 г шећера
- 1 литар сока или 5 чаша ( може бити од поморанџе, или сок од вишања)
- 120 г кукурузног скроба (1 шоља)
- кокос за украшавање
Припрема:
Ставите шерпу на ринглу, сипајте 5 чаша сока и лагано загревајте. Затим додајте кукурузни скроб и мешајте док се не истопи. Додајте и шећер па загревајте док не добијете густу масу као за пудинг. Затим ставите смесу у калупе облика по жељи, које сте претходно наквасили водом. Оставите да се мало охлади и стегне. Када извадите колач из калупа уваљајте у кокос и служите. (тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БАУНТИ ТАРТ: Колач са кокосом прави се за 10 минута и једе се без гриже савести
18. 05. 2024. у 08:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)