КРЕМАСТА ТИРАМИСУ ТОРТА: Брзи десерт од пишкота и кремастог фила један је од најомиљенијих на свету

Новости онлине

29. 05. 2024. у 15:00

Божанствена тирамису торта, без превише утрошеног времена.

КРЕМАСТА ТИРАМИСУ ТОРТА: Брзи десерт од пишкота и кремастог фила један је од најомиљенијих на свету

Foto: Shutterstock

Састојци:

Бисквит:

  • 4 јаја, одвојена беланца и жуманца
  • 1 шоља шећера
  • 1 шоља брашна
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 1/2 шоље јаке црне кафе, охлађене

Крем:

  • 1 шоља сира маскарпоне
  • 1 шоља слатке павлаке
  • 1/2 шоље шећера
  • 1 кашичица екстракта ваниле

Посипање:

  • Какао прашак

Припрема:

Умутити беланца док не постану чврста, постепено додавати шећер. Додати жуманца и мутити.

Додати просејано брашно и прашак за пециво, па полако мешати. На крају додати охлађену кафу и нежно сјединити смесу.

Пећи у калупу за торту на 180 °C око 25-30 минута.

Умутити маскарпоне, слатку павлаку, шећер и ванилу док не постане кремасто.

Охлађени бисквит пресећи на два дела. Натопити доњи део кафом, премазати половином крема, ставити други део бисквита, поновно натопити кафом и прелити остатком крема.

Посути колач какао прашком.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

ФУДБАЛЕРЕ Хрватске неколико секунди делило је од осмине финала Европског првенства које се ове године одржава у Немачкој, али се онда све распало у осмом минуту надокнаде.

25. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ХТЕО САМ ДА ВЕЖЕМ ПЕРТЛУ...: Милан Марић испричао анегдоту из периода када је имао 30 килограма вишка