КРЕМАСТА ТИРАМИСУ ТОРТА: Брзи десерт од пишкота и кремастог фила један је од најомиљенијих на свету
Божанствена тирамису торта, без превише утрошеног времена.

Foto: Shutterstock
Састојци:
Бисквит:
- 4 јаја, одвојена беланца и жуманца
- 1 шоља шећера
- 1 шоља брашна
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/2 шоље јаке црне кафе, охлађене
Крем:
- 1 шоља сира маскарпоне
- 1 шоља слатке павлаке
- 1/2 шоље шећера
- 1 кашичица екстракта ваниле
Посипање:
- Какао прашак
Припрема:
Умутити беланца док не постану чврста, постепено додавати шећер. Додати жуманца и мутити.
Додати просејано брашно и прашак за пециво, па полако мешати. На крају додати охлађену кафу и нежно сјединити смесу.
Пећи у калупу за торту на 180 °C око 25-30 минута.
Умутити маскарпоне, слатку павлаку, шећер и ванилу док не постане кремасто.
Охлађени бисквит пресећи на два дела. Натопити доњи део кафом, премазати половином крема, ставити други део бисквита, поновно натопити кафом и прелити остатком крема.
Посути колач какао прашком.
(still)
Препоручујемо

ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса
08. 05. 2024. у 12:03

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)