СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла

Новости онлине

30. 05. 2024. у 15:00

СЛАТКИ грех је брз, лак и једноставан колач, који најлепше тренутке чини изузетним.

СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 паковање од 300 г турског кекса
  • 200 гр чоколаде
  • 6 кашика уља
  • 8 кашика млека
  • 2 кесице пудинга од ваниле који се не кувају
  • 500 мл млека
  • 200 гр киселе павлаке
  • 200 мл слатке павлаке

Припрема:

Чоколаду отопити са уљем и млеком на пари или у микроталасној. Обавезно је млеко, ако је већи проценат какаа у чоколади слободно додајте још 2 кашике млека, јер када се колач стегне чоколада мора да остане мекана како би се колач лако секао.

Оставити чоколаду да се хлади док умутимо остале састојке.

Умутити пудинг са млеком, додати павлаку па умутити и на крају додати слатку павлаку, па све добро израдити миксером.

Кекс поделити на 3 дела па први део послагати у плех 30 x 20 цм или у калуп.

Није потребно да се умаче  у млеко јер је танак и повући ће влажност од филова.

Преко кекса ставити четвртину фила од пудинга, поравнати, па ставити пола мере чоколаде, па и њу поравнати.

Ставити у фрижидер или кратко у фриз да се чоколада стегне. На чоколаду ставити опет четвртину фила. Кекс, фил, чоколада, фил, кекс.

Декорација по избору. Добро охладити и послужити.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

ФУДБАЛЕРЕ Хрватске неколико секунди делило је од осмине финала Европског првенства које се ове године одржава у Немачкој, али се онда све распало у осмом минуту надокнаде.

25. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ХТЕО САМ ДА ВЕЖЕМ ПЕРТЛУ...: Милан Марић испричао анегдоту из периода када је имао 30 килограма вишка