ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу
Ако трагате за најукуснијом тортом, која притом изгледа богато и моћно, испробајте Грчку краљицу.

foto Printscreen youtube
Састојци:
За коре:
- 20 беланаца
- 20 кашика шећера
- 12 кашика брашна
- 12 кашика ораха
За крем:
- 20 жуманаца
- 180 г шећера
- 120 г брашна
- 1 л млека
- 250 г маргарина или маслаца
- 300 г ломљеног кекса
- 300 г млечне чоколаде са јагодом
- 100 г млевених ораха
Декорација: 2 кесице шлага.
Припрема:
Кренемо да правимо кору тако што ћемо одвојити жуманце од беланаца. Затим умутите чврст шне у који додајете 5 кашика шећер. Када умутите са шећером чврст шне, додате 3 кашике брашна, а затим и 3 кашике ораха. Смесу претресете у калуп и печете на 190 степени Целзијуса око 15 минута. Тако направите још три корице. Укупно вам требају четири корице.
За фил умутите жуманце, шећер и брашно па ту смесу скувајте у један литар млека. У прохлађену смесу додајте маргарин или маслац, а затим ломљен кекс, изломљену млечну чоколаду, а потом и орахе. Све измешајте и филујте торту. Украсите шлагом.
(Still)

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)