БЕЛИ АНЂЕО ТОРТА СА ЈАГОДАМА: Између 2 фила освежавајуће воће - прави летњи слаткиш
Бели анђео торта је изузетно лака за припрему, јер све што треба да урадите јесте да готове розен коре премажете прво филом од ваниле, а онда и умућеном слатком павлаком.
У оригиналу између се посипа млевени лешник, лети волимо да једемо воћне и лаганије торте,па је наш предлог да чувену торту направите са јагодама.
Састојци:
- 1 паковање кора за розен торту
- 1,5 л млека
- 5 пудинга од ваниле
- 100 г беле чоколаде
- 1 маргарин
- 50 г шећера у праху
- 500 мл слатке павлаке
- 500 г јагода
- 200 мл слатке павлаке
- 3 кашике џема од јагода
- 70 г беле чоколаде
- 1 кашика уља
Припрема:
Пудинг помешајте са 200 мл млека, па размутите тако да нема грудвица. Преостало млеко сипајте у шерпу и када се загреје додајте пудинг, а онда кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. На крају додајте белу чоколаду и кувајте, уз мешање, док се не отопи. Склоните са шпорета, покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. Маргарин умутите са шећером у праху и додајте охлађеном пудингу, па све заједно умутите миксером. На крају умутите слатку павлаку. Кору премажите жутим филом, па поређајте јагоде исечене на колутове, а онда премажите белим филом. Затим поновите све док не утрошите састојке. Последњи ред треба да буде кора, а онда целу торту премажите умућеном слатком павлаком (у танком слоју). Умутите слатку павлаку, па додајте џем и лагано умешајте. Премажите целу торту, па истопите белу чоколаду са уљем и прелијте по врху. Оставите у фрижидеру да се стегне.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу
31. 05. 2024. у 20:36
ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00
ВЕДРАНА РУДАН САОПШТИЛА ДА УМИРЕ: Потресна објава хрватске списатељице
ХРВАТСКА списатељица Ведрана Рудан месецима се бори с канцером, а сада је објавила тужну колумну у којој је саопштила "да умире".
15. 01. 2025. у 10:17
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)