БЕЛИ АНЂЕО ТОРТА СА ЈАГОДАМА: Између 2 фила освежавајуће воће - прави летњи слаткиш
Бели анђео торта је изузетно лака за припрему, јер све што треба да урадите јесте да готове розен коре премажете прво филом од ваниле, а онда и умућеном слатком павлаком.
У оригиналу између се посипа млевени лешник, лети волимо да једемо воћне и лаганије торте,па је наш предлог да чувену торту направите са јагодама.
Састојци:
- 1 паковање кора за розен торту
- 1,5 л млека
- 5 пудинга од ваниле
- 100 г беле чоколаде
- 1 маргарин
- 50 г шећера у праху
- 500 мл слатке павлаке
- 500 г јагода
- 200 мл слатке павлаке
- 3 кашике џема од јагода
- 70 г беле чоколаде
- 1 кашика уља
Припрема:
Пудинг помешајте са 200 мл млека, па размутите тако да нема грудвица. Преостало млеко сипајте у шерпу и када се загреје додајте пудинг, а онда кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. На крају додајте белу чоколаду и кувајте, уз мешање, док се не отопи. Склоните са шпорета, покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. Маргарин умутите са шећером у праху и додајте охлађеном пудингу, па све заједно умутите миксером. На крају умутите слатку павлаку. Кору премажите жутим филом, па поређајте јагоде исечене на колутове, а онда премажите белим филом. Затим поновите све док не утрошите састојке. Последњи ред треба да буде кора, а онда целу торту премажите умућеном слатком павлаком (у танком слоју). Умутите слатку павлаку, па додајте џем и лагано умешајте. Премажите целу торту, па истопите белу чоколаду са уљем и прелијте по врху. Оставите у фрижидеру да се стегне.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГРЧКА КРАЉИЦА ТОРТА: Посластица која са разлогом носи престижну титулу
31. 05. 2024. у 20:36
ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ЖЕЉКУ САМ МОЗАК ИСПРАО" Вељко открио како васпитава децу и шта их прво учи
БОКСЕР Вељко Ражнатовић и његова супруга Богдана у мају месецу добили су трећег сина коме су дали име Исаија, а неодољиви дечак мења се из дана у дан, окружен браћом Крстаном и Жељком.
14. 12. 2024. у 20:04
Коментари (0)