БЕЛИ АНЂЕО ТОРТА СА ЈАГОДАМА: Између 2 фила освежавајуће воће - прави летњи слаткиш

Новости онлине

03. 06. 2024. у 17:01

Бели анђео торта је изузетно лака за припрему, јер све што треба да урадите јесте да готове розен коре премажете прво филом од ваниле, а онда и умућеном слатком павлаком.

БЕЛИ АНЂЕО ТОРТА СА ЈАГОДАМА: Између 2 фила освежавајуће воће - прави летњи слаткиш

Foto: Shutterstock

У оригиналу између се посипа млевени лешник, лети волимо да једемо воћне и лаганије торте,па је наш предлог да чувену торту направите са јагодама.

Састојци:

  • 1 паковање кора за розен торту
  • 1,5 л млека
  • 5 пудинга од ваниле
  • 100 г беле чоколаде
  • 1 маргарин
  • 50 г шећера у праху
  • 500 мл слатке павлаке 
  • 500 г јагода
  • 200 мл слатке павлаке 
  • 3 кашике џема од јагода 
  • 70 г беле чоколаде 
  • 1 кашика уља 
     

Припрема:

Пудинг помешајте са 200 мл млека, па размутите тако да нема грудвица. Преостало млеко сипајте у шерпу и када се загреје додајте пудинг, а онда кувајте док се не згусне, уз непрестано мешање. На крају додајте белу чоколаду и кувајте, уз мешање, док се не отопи. Склоните са шпорета, покријте провидном фолијом и оставите да се охлади. Маргарин умутите са шећером у праху и додајте охлађеном пудингу, па све заједно умутите миксером. На крају умутите слатку павлаку. Кору премажите жутим филом, па поређајте јагоде исечене на колутове, а онда премажите белим филом. Затим поновите све док не утрошите састојке. Последњи ред треба да буде кора, а онда целу торту премажите умућеном слатком павлаком (у танком слоју). Умутите слатку павлаку, па додајте џем и лагано умешајте. Премажите целу торту, па истопите белу чоколаду са уљем и прелијте по врху. Оставите у фрижидеру да се стегне. 

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ШТА РАДИ ОВАЈ ЧОВЕК... Новак Ђоковић не само да је стигао на Вимблдон, већ тамо - нема мира (ВИДЕО)