3 РЕЦЕПТА ЗА 3 НАЈБОЉА ДОМАЋА СЛАДОЛЕДА: Све природни састојци, а укус као у најбољој посластичарници (ФОТО)
СТИГЛЕ су нам летње температуре, а сем уз освежавајуће напитке прави је тренутак да се освежимо неком хладном посластицом.
Домаћи сладолед прави се једноставно, тако што умутите смесу, додате воће и заледите, а неупоредиво је бољи од куповног сладоледа. Данас вам доносимо 3 рецепта за најлепше домаће сладоледе:
Сладолед бр. 1:
Потребно: Слатка павлака 500 мл, 200 црне чоколаде, 100 малина, 1 грчки јогурт.
Слатка павлака се умути па се у њу дода растопљена црна чоколада и 100 г свежих малина као и један грчки јогурт. Пошто не волимо много сладак сладолед, не додајемо шећер, али ко воли може да дода шећер у праху. Заледите и уживајте!
Сладолед бр 2.
Потребно: 3 банане; 200 малина; 3 "јаче" кашике меда; 1 грчки јогурт.
Све измешајте у блендеру, сипајте у чинију и заледите. Пре послуживања поспите са плазмом у праху или кокосовим брашном или коштунавим воћем.
Сладолед бр. 3
Овај рецепт је мало компикованији али, верујте нам, исплати се да га направите:
Састојци: пола литре млека, 50 г маслаца, 100 г слатке павлаке, 5 жумањаца, 150 г шећера у праху, 1 кесица ванил шећера, воће по избору (или оно које вам је при руци), инстант кафа, какако или капућино.
Начин прављења: Раздвојите жуманце од беланца па у жуманце додајте ванил шећер, шећер и маслац као и мало млека и слатку павлаку, па то све скувајте као пудинг. Оставите да се мало охлади па опет мутите миксером док се смеса не стегне. Затим у половину смесе додајте воће по жељи и у количини коју желите.
У другу половин удодајте рендану или топљену чоколаду, а можете и инстант кафу па ћете добити сладолед са кафом.
Заледите и након тога се сладите.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА ЧОРБА НА СВЕТУ: Ако желите да смршате једите је 2 пута недељно
09. 06. 2024. у 07:00
КРЕМАСТА САЛАТА ОД МЛАДОГ ЛУКА И ЈОГУРТА: Рај за непца, благодет за организам
07. 06. 2024. у 09:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)