3 РЕЦЕПТА ЗА 3 НАЈБОЉА ДОМАЋА СЛАДОЛЕДА: Све природни састојци, а укус као у најбољој посластичарници (ФОТО)
СТИГЛЕ су нам летње температуре, а сем уз освежавајуће напитке прави је тренутак да се освежимо неком хладном посластицом.
Домаћи сладолед прави се једноставно, тако што умутите смесу, додате воће и заледите, а неупоредиво је бољи од куповног сладоледа. Данас вам доносимо 3 рецепта за најлепше домаће сладоледе:
Сладолед бр. 1:
Потребно: Слатка павлака 500 мл, 200 црне чоколаде, 100 малина, 1 грчки јогурт.
Слатка павлака се умути па се у њу дода растопљена црна чоколада и 100 г свежих малина као и један грчки јогурт. Пошто не волимо много сладак сладолед, не додајемо шећер, али ко воли може да дода шећер у праху. Заледите и уживајте!
Сладолед бр 2.
Потребно: 3 банане; 200 малина; 3 "јаче" кашике меда; 1 грчки јогурт.
Све измешајте у блендеру, сипајте у чинију и заледите. Пре послуживања поспите са плазмом у праху или кокосовим брашном или коштунавим воћем.
Сладолед бр. 3
Овај рецепт је мало компикованији али, верујте нам, исплати се да га направите:
Састојци: пола литре млека, 50 г маслаца, 100 г слатке павлаке, 5 жумањаца, 150 г шећера у праху, 1 кесица ванил шећера, воће по избору (или оно које вам је при руци), инстант кафа, какако или капућино.
Начин прављења: Раздвојите жуманце од беланца па у жуманце додајте ванил шећер, шећер и маслац као и мало млека и слатку павлаку, па то све скувајте као пудинг. Оставите да се мало охлади па опет мутите миксером док се смеса не стегне. Затим у половину смесе додајте воће по жељи и у количини коју желите.
У другу половин удодајте рендану или топљену чоколаду, а можете и инстант кафу па ћете добити сладолед са кафом.
Заледите и након тога се сладите.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОВО ЈЕ НАЈЗДРАВИЈА ЧОРБА НА СВЕТУ: Ако желите да смршате једите је 2 пута недељно
09. 06. 2024. у 07:00
КРЕМАСТА САЛАТА ОД МЛАДОГ ЛУКА И ЈОГУРТА: Рај за непца, благодет за организам
07. 06. 2024. у 09:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)