ЗАСЛАДИТЕ СЕ УЗ СУПЕР ПОСЛАСТИЦУ: Ледене цимет коцке

Новости онлине

11. 07. 2024. у 10:00

Нема бољег начина да започнете радни дан - ако будете довољно мотивисани, пре или после посла на брзину спремите овај колач по овом рецепту и нека вас његова сласт држи и наредних дана.

ЗАСЛАДИТЕ СЕ УЗ СУПЕР ПОСЛАСТИЦУ: Ледене цимет коцке

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 280 г шећера
  • 1 кесица ванилин шећера
  • 80 мл воде
  • 200 г маслаца
  • 1 кашичица млевеног цимета
  • 200 г млека у праху
  • 70 г какао праха
  • 150 г млевеног кекса

За посипање:

  •  1 кашичица какао праха
  • 1/3 кашичице цимета

Припрема:

У шерпици помешајте шећер, ванилин шећер и воду. Ставите да се кува. Од момента врења, кувајте три до четири минута на нижој температури уз повремено мешање. Склоните са рингле, па додајте млевени цимет и маслац исецкан на мање комаде.

Мешајте док се сви састојци не сједине. У чинији измешајте какао прах и млеко у праху, па сједините са претходно направљеном смесом. Оставити да се прохлади (десетак минута), па додајте млевени кекс и измешајте.

Посуду оквирних димензија 20 x 15 центиметара обложите папиром за печење, сипати смесу, лепо поравнајте и ставите у фрижидер на неколико сати.

Поспите мешавином какао праха и цимета. Исеците коцке и послужите.

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

ЏУЛИЈУ РОБЕРТС НА ВИМБЛДОНУ НИКО НИЈЕ ПРЕПОЗНАО: Скроз се променила (ФОТО)