ЗАСЛАДИТЕ СЕ УЗ СУПЕР ПОСЛАСТИЦУ: Ледене цимет коцке
Нема бољег начина да започнете радни дан - ако будете довољно мотивисани, пре или после посла на брзину спремите овај колач по овом рецепту и нека вас његова сласт држи и наредних дана.
Састојци:
- 280 г шећера
- 1 кесица ванилин шећера
- 80 мл воде
- 200 г маслаца
- 1 кашичица млевеног цимета
- 200 г млека у праху
- 70 г какао праха
- 150 г млевеног кекса
За посипање:
- 1 кашичица какао праха
- 1/3 кашичице цимета
Припрема:
У шерпици помешајте шећер, ванилин шећер и воду. Ставите да се кува. Од момента врења, кувајте три до четири минута на нижој температури уз повремено мешање. Склоните са рингле, па додајте млевени цимет и маслац исецкан на мање комаде.
Мешајте док се сви састојци не сједине. У чинији измешајте какао прах и млеко у праху, па сједините са претходно направљеном смесом. Оставити да се прохлади (десетак минута), па додајте млевени кекс и измешајте.
Посуду оквирних димензија 20 x 15 центиметара обложите папиром за печење, сипати смесу, лепо поравнајте и ставите у фрижидер на неколико сати.
Поспите мешавином какао праха и цимета. Исеците коцке и послужите.
(оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРАБИЈЕ: Једноставни и укусни старински колачи који се топе у устима
04. 07. 2024. у 13:00
СЛАТКИ ГРЕХ: Нема кремастијег и укуснијег колача, а спрема се очас посла
30. 05. 2024. у 15:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)