БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
Замислите најсавршенији спој чоколаде и помало киселастих малина.

Foto: Shutterstock
Управо тај укус је нешто што Барон торту издваја у мору других, укусних, кремастих и савршених. За њену припрему је потребно мало више труда и умећа, али резултат је такав да вам неће бити жао што сте уложили време и новац. Сваки нови залогај представља рапсодију најлепших укуса, а на вама је да се препустите уживању.
Састојци:
за кору (пеку се 4 коре):
- 4 беланцета
- 100 г шећера
- 80 г млевених ораха
- 20 г (2 кашике) какао праха
за чоколадни крем:
- 16 жуманаца
- 250 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 50 г какао праха
- 40 г пудинга са укусом чоколаде
- 5 дл млека
- 250 г чоколаде
- 250 г путера собне температуре
за фил са малинама:
- 500 г смрзнутих малина
- 200 г шећера
- 3 дл воде
- 2 кесице пудинга са укусом ваниле
Глазура:
- 200 г чоколаде
- 5 кашика уља
Припрема:
Коре:
Пенсато умутити беланца, па им додати шећер и мутити док смеса не постане чврста и глатка. У посуди измешати млевене орахе и просејан какао, па сипати у беланца и сјединити мешањем.
У плех (20*30 цм) сипати смесу и пећи кору око 20 минута на 180 степени.
Чоколадни фил:
Жуманца умутити са шећером, па додати ванилин шећер, какао и пудинг.
Сипати мало млека и сјединити све састојке.Остатак млека сипати у шерпицу и сачекати да проври. У млеко сипати смесу од жуманца и кувати на нижој температури уз мешање око 5 минута.
Ставити изломљену чоколаду и мешати док се чоколада не истопи.
Крем охладити на собној температури. Додати маслац собне температуре и мешати док се сви састојци не сједине (по потреби умутити миксером).
Крем ставити у фрижидер да се добро охлади, па кратко умутити миксером.
Фил са малинама:
Малине, шећер и 1 дл воде ставити да проври. Пудинг размутити са 2 дл воде, сипати у малине и кувати на средној температури уз мешање око 5 минута.
Покрити шерпицу и сачекати да се фил прохлади.
Редослед ређања: кора, 1/3 фил са малинама, 1/3 чоколадног крема… Завршити кором.
Након неколико сати што одстоји у фрижидеру ставити одозго глазуру од чоколаде и декорисати по жељи.
(glossy)

УЗНЕМИРУЈУЋЕ Камера забележила хорор у Будви: Девојка (19) одвезала појас и пала са више од 50 метара висине
ДРЖАВЉАНКА Србије (19) погинула је данас током парасејлинга, активности која омогућава учесницима да лете изнад воде док их вуче глисер, када је одвезала сигурносни појас који је причвршћен за падобран.
28. 05. 2025. у 14:59

УКРАЈИНА ИЗВЕЛА ЈЕДАН ОД НАЈВЕЋИХ НАПАДА НА РУСИЈУ: Аеродроми у Москви затворени, уништена важна фабрика (ВИДЕО)
УКРАЈИНА је током ноћи извела један од највећих напада дроновима од почетка рата, гађајући више циљева на територији Русије. Због напада су московски аеродроми били приморани да привремено обуставе рад, што је изазвало хаос у ваздушном саобраћају.
28. 05. 2025. у 09:45

"УРАЂЕНА ЈЕ ДНК АНАЛИЗА" Девин нема право на једну Мирославову кућу - остало све као и Илићева деца рођена у браку
"АКО ЈЕ правоснажно утврђено да је Девин дете Мирослава Илића, он има иста права као и сва друга деца у вези са наследством."
28. 05. 2025. у 14:15
Коментари (0)