БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
Замислите најсавршенији спој чоколаде и помало киселастих малина.
![БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина](/data/images/2024-07-17/507890_shutterstock-baron-torta_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Управо тај укус је нешто што Барон торту издваја у мору других, укусних, кремастих и савршених. За њену припрему је потребно мало више труда и умећа, али резултат је такав да вам неће бити жао што сте уложили време и новац. Сваки нови залогај представља рапсодију најлепших укуса, а на вама је да се препустите уживању.
Састојци:
за кору (пеку се 4 коре):
- 4 беланцета
- 100 г шећера
- 80 г млевених ораха
- 20 г (2 кашике) какао праха
за чоколадни крем:
- 16 жуманаца
- 250 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 50 г какао праха
- 40 г пудинга са укусом чоколаде
- 5 дл млека
- 250 г чоколаде
- 250 г путера собне температуре
за фил са малинама:
- 500 г смрзнутих малина
- 200 г шећера
- 3 дл воде
- 2 кесице пудинга са укусом ваниле
Глазура:
- 200 г чоколаде
- 5 кашика уља
Припрема:
Коре:
Пенсато умутити беланца, па им додати шећер и мутити док смеса не постане чврста и глатка. У посуди измешати млевене орахе и просејан какао, па сипати у беланца и сјединити мешањем.
У плех (20*30 цм) сипати смесу и пећи кору око 20 минута на 180 степени.
Чоколадни фил:
Жуманца умутити са шећером, па додати ванилин шећер, какао и пудинг.
Сипати мало млека и сјединити све састојке.Остатак млека сипати у шерпицу и сачекати да проври. У млеко сипати смесу од жуманца и кувати на нижој температури уз мешање око 5 минута.
Ставити изломљену чоколаду и мешати док се чоколада не истопи.
Крем охладити на собној температури. Додати маслац собне температуре и мешати док се сви састојци не сједине (по потреби умутити миксером).
Крем ставити у фрижидер да се добро охлади, па кратко умутити миксером.
Фил са малинама:
Малине, шећер и 1 дл воде ставити да проври. Пудинг размутити са 2 дл воде, сипати у малине и кувати на средној температури уз мешање око 5 минута.
Покрити шерпицу и сачекати да се фил прохлади.
Редослед ређања: кора, 1/3 фил са малинама, 1/3 чоколадног крема… Завршити кором.
Након неколико сати што одстоји у фрижидеру ставити одозго глазуру од чоколаде и декорисати по жељи.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
![НЕВРЕМЕ НАПРАВИЛО ХАОС ПО СРБИЈИ: Град засуо поједине делове земље, ево где се премешта снажна олуја (ВИДЕО) НЕВРЕМЕ НАПРАВИЛО ХАОС ПО СРБИЈИ: Град засуо поједине делове земље, ево где се премешта снажна олуја (ВИДЕО)](/data/images/2024-06-22/499409_mixcollage-22-jun-2024-05-36-pm-7703_kf.jpg?time=1721489036)
НЕВРЕМЕ НАПРАВИЛО ХАОС ПО СРБИЈИ: Град засуо поједине делове земље, ево где се премешта снажна олуја (ВИДЕО)
ТОКОМ поподневних сати јако олујно невреме погодило је многе крајеве у Србији. На највећем удару су се нашла сувоборска и рајачка села код Горњег Милановца.
20. 07. 2024. у 17:21
![БРИТАНСКА АНАЛИЗА УКРАЈИНСКЕ КАТАСТРОФЕ: Ово су главне грешке и недостаци прошлогодишње летње контраофанзиве Кијева (ВИДЕО) БРИТАНСКА АНАЛИЗА УКРАЈИНСКЕ КАТАСТРОФЕ: Ово су главне грешке и недостаци прошлогодишње летње контраофанзиве Кијева (ВИДЕО)](/data/images/2023-06-11/361568_tan2023-06-0920321460-2_kf.jpg?time=1721488989)
БРИТАНСКА АНАЛИЗА УКРАЈИНСКЕ КАТАСТРОФЕ: Ово су главне грешке и недостаци прошлогодишње летње контраофанзиве Кијева (ВИДЕО)
ЦЕНТАР за анализу безбедносних питања РУСИ, са седиштем у Лондону, је у извештају објаснио који су главни разлози неуспеха контраофанзиве Оружаних снага Украјине 2023. године.
20. 07. 2024. у 16:01
![ПОСЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ДА ЈЕ ПРЕМИНУО: Огласио се Ера Ојданић - ево у каквом је стању ПОСЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ДА ЈЕ ПРЕМИНУО: Огласио се Ера Ојданић - ево у каквом је стању](/data/images/2024-05-20/485448_andrija-era-ojdanic-foto-ata-imagesprofimedia_kf.jpg?time=1721244651)
ПОСЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ДА ЈЕ ПРЕМИНУО: Огласио се Ера Ојданић - ево у каквом је стању
Ера је објавио видео на свом Инстаграму у коме је открио у каквом је стању...
17. 07. 2024. у 21:29 >> 21:30
Коментари (0)