ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
Да би торта била укусна и лепа, уопште не мора да буде скупа. Ова лепа, кремаста, сочна и чоколадна увериће вас у то.
Фото: Принтскрин Јутјуб/ Easy to cook 1.22K
Састојци:
За кору
- 6 беланаца
- шећер 6 кашика
- брашно 4 кашике
- прашак за пециво пола кесице
- млеко 200 мл
За фил
- жуманца 6
- шећер 6 кашика
- млеко 600 мл
- пудинг с укусом слатке павлаке 2 кесице
- маргарин 200 г
- кокос 100 г
- шлаг 200
Припрема:
Пенасто умутите беланца са шећером. Брашно помешајте с прашком за пециво, па сипајте у умућена беланца и лагано умутите. Смесу сипајте у плех обложен пек-папиром и пеците кору на 180 степени око 20 минута. Печену кору прелијте млеком. Помешајте све састојке за фил, осим кокоса и шлага, па ставите да се кува. Када се фил згусне, склоните са шпорета и оставите да се лепо охлади. Потом га сједините с умућеним маргарином, додајте кокос, па све добро измешајте. Фил премажите преко коре, а преко фила умућен шлаг. Оставите торту да се добро стегне, па је украсите по жељи.
(super recepti/žena)
Препоручујемо
ШВАРЦВАЛД ЧИЗКЕЈК: Две омиљене посластице у једној, у рецепту без мане
16. 07. 2024. у 16:00
ШЕХЕРЕЗАДА ТОРТА: Невероватно је кремаста и укусна, а прави се за 20 минута
10. 07. 2024. у 18:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
"САД ЈЕ ТИТО ОДЈЕДНОМ ПОБИО ЈАДНЕ ХРВАТЕ..." Ведрана о бившој држави: "Све сам више Југословенка како време одмиче!"
ВЕДРАНА не бира речи када говори о времену Југославије...
24. 12. 2025. у 09:52
Коментари (0)