ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача

Новости онлине

19. 07. 2024. у 07:00

Да би торта била укусна и лепа, уопште не мора да буде скупа. Ова лепа, кремаста, сочна и чоколадна увериће вас у то.

ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Easy to cook 1.22K

Састојци:

За кору

  • 6 беланаца 
  • шећер 6 кашика
  • брашно 4 кашике
  • прашак за пециво пола кесице
  • млеко 200 мл

За фил

  • жуманца 6
  • шећер 6 кашика
  • млеко 600 мл
  • пудинг с укусом слатке павлаке 2 кесице
  • маргарин 200 г
  • кокос 100 г
  • шлаг 200 

Припрема:

Пенасто умутите беланца са шећером. Брашно помешајте с прашком за пециво, па сипајте у умућена беланца и лагано умутите. Смесу сипајте у плех обложен пек-папиром и пеците кору на 180 степени око 20 минута. Печену кору прелијте млеком. Помешајте све састојке за фил, осим кокоса и шлага, па ставите да се кува. Када се фил згусне, склоните са шпорета и оставите да се лепо охлади. Потом га сједините с умућеним маргарином, додајте кокос, па све добро измешајте. Фил премажите преко коре, а преко фила умућен шлаг. Оставите торту да се добро стегне, па је украсите по жељи.

(super recepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев