ПАРИСКА ТОРТА: Тајни рецепт београдских посластичара
Незаборавни кремасти укус ове лаке торте заиста је посебан, захваљујући мешавини чоколаде и слатке павлаке, он је и раскошан у исти мах.
Фото: Free Images Pixabay
Састојци:
- 10 јаја
- 200 гр шећера
- 250 гр брашна
- 40 г какао праха
За фил:
- 1.5 л нелупаног шлага, тј. слатке павлаке
- 150 гр чоколаде
- 250 гр шећера
Припрема:
Умутити беланца са шећером, постепено додати жуманца, брашно и како. Испећи и када се охлади исећи на четири танке коре.
За фил:
Кувати 1/2 л павлаке, 100 гр чоколаде и 50 гр шећера. Стално мешати да не загори. Кад почне да ври, скинути са ватре и оставити да се потпуно охлади и стегне. Затим измешати са литар шлага и 200 гр шећера. Мутити миксером док се не сједини. Филовати у три слоја и са стране.
(lepaisrecna)
Препоручујемо
ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти
04. 07. 2024. у 16:00
ОРИГИНАЛНА, ТРАДИЦИОНАЛНА ЖИТО ТОРТА: Уз њу су одрасле све генерације
03. 07. 2024. у 11:30
НУТЕЛА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Кремаста и богата фантазија укуса
28. 06. 2024. у 16:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)