ПАРИСКА ТОРТА: Тајни рецепт београдских посластичара
Незаборавни кремасти укус ове лаке торте заиста је посебан, захваљујући мешавини чоколаде и слатке павлаке, он је и раскошан у исти мах.

Фото: Free Images Pixabay
Састојци:
- 10 јаја
- 200 гр шећера
- 250 гр брашна
- 40 г какао праха
За фил:
- 1.5 л нелупаног шлага, тј. слатке павлаке
- 150 гр чоколаде
- 250 гр шећера
Припрема:
Умутити беланца са шећером, постепено додати жуманца, брашно и како. Испећи и када се охлади исећи на четири танке коре.
За фил:
Кувати 1/2 л павлаке, 100 гр чоколаде и 50 гр шећера. Стално мешати да не загори. Кад почне да ври, скинути са ватре и оставити да се потпуно охлади и стегне. Затим измешати са литар шлага и 200 гр шећера. Мутити миксером док се не сједини. Филовати у три слоја и са стране.
(lepaisrecna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈЕДНОСТАВНА, А БОЖАНСТВЕНА ТОРТА СА КАЈСИЈАМА: Сочни укус који се памти
04. 07. 2024. у 16:00

ОРИГИНАЛНА, ТРАДИЦИОНАЛНА ЖИТО ТОРТА: Уз њу су одрасле све генерације
03. 07. 2024. у 11:30

НУТЕЛА ТОРТА СА ПИШКОТАМА И БЕЛОМ ЧОКОЛАДОМ: Кремаста и богата фантазија укуса
28. 06. 2024. у 16:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)