КОРНЕТ ТОРТА: Савршено кремаста, топи се у устима, један састојак јој даје невероватан шмек
Једна савршена посластица као измишљена за ове топле дане пред нама.

Foto: Printscreen Youtube / Mama Buba
Састојци:
Коре:
- 12 јаја
- 12 кашика шећера
- 12 кашика млевених лешника
- 3 кашике мрвица кекса
- 3 кашике рендане чоколаде
Сируп:
- 3 дл млека
- 100 г шећера
- 100 г чоколаде
Фил:
- 6 јаја
- 300 г шећера
- 150 г чоколаде
- 350 г путера
- 150 г млевених лешника
Корнет:
- 0,5 л слатке павлаке
- 3 кесице шлага
- 50 + 50 г пржених, на крупно млевених (или сецканих) лешника
- 50 + 50 г рендане чоколаде
Припрема:
Коре:
Од наведених састојака пеку се 3 коре величине 20 x 34 цм. За једну кору умутити 4 беланцета са 50 г шећера. У одвојену посуду умутити 4 жуманцета са 50 г шећера, па додати 80 г ситније млевених лешника, 1 кашику мрвица кекса и 1 у врх пуну кашику рендане чоколаде и пажљиво измешати. У ту смесу додати 2 кашике умућених беланаца, пажљиво измешати па додати и остала беланца и све пажљиво умешати.
Смесу сипати у плех величине 20x34 цм и пећи у рерни претходно загрејаној на 180 степени око 15 – 20 минута. Док се трећа кора пече припремити сируп. Након што се испеку све три коре, прелити их топлим сирупом, пажљиво четкицом премазати сваки део коре и оставити их да се хладе и да се сируп упије у коре.
Сируп:
Ставити шећер и исецкану чоколаду за кување у млеке и загревати док се шећер и чоколада не истопе уз стално мешање.
Фил:
Помешати јаја и шећер и ставити на пару да се скувају уз непрестано мешање жицом. Смеса треба да побели и да се удвостручи или да дно шерпе у којој се прави достигне температуру од 80 степени. Скинути са паре и умешати исецкану чоколаду па оставити да се охлади на собној температури. Када се чоколадни део охладио, умутити путер па му додавати чоколадни део и мутити. У сједињену смесу додати млевене лешнике.
Корнети:
Умутити пола литре слатке павлаке па додати крупно млевене или сецкане лешнике и нарендану црну чоколаду.
Умутити три шлага према упутству са кесице па и у њих додати крупно млевене или сецкане лешнике и нарендану црну чоколаду.
На прву кору ставити половину чоколадног фила, па преко њега половину корнет фила од слатке павлаке, па другу кору, остатак чоколадног фила и остатак корнета. Затим ставити трећу кору па торту ставити на сат времена у фрижидер.
После хлађења опсећи крајеве торте, ставити корнет од шлага из кесице и лепо обложити целу торту. Ставити опет у фрижидер и сервирати хладно.
(still)
Препоручујемо

ОВА МАЈКА ЈЕ ПОСЕБНА: Разлог су њена деца, а ево и зашто (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13 >> 20:43

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

КРВАВИ ПИР 2001: Зашто је Непалски принц побио целу краљевску породицу?
НИСУ МУ дали да ожени жену коју је волео, а онда је почело да се шушка да ће му одузети и право на престо.
12. 09. 2025. у 13:24
Коментари (0)