СЛАТКИ АУСТРИЈСКИ ДЕСЕРТ: Малакоф торта
Ова аустријска посластица ће вас завести кремастим филом и укусом бадема.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 280 г путера
- 6 жуманаца
- 120 г шећера
- 200 г млевених бадема
- шоља слатке павлаке
- 3 кашике рума
- 40 пишкота + још за декорацију
- шоља млека
- шоља бадема (за украшавање торте)
- шећер у праху или шлаг за декорисање торте
Припрема:
Пенасто умутите жуманца, шећер и путер. Додајте млевене бадеме, слатку павлаку и рум.
Пишкоте умачите у млеко и ређајте на дно калупа (пречника 23 цм). Око калупа можете ставити алуминијумску фолију и везати је, у случају да фил почне да цури. Преко пишкота сипајте 1/3 фила са бадемима. Поновите ред пишкота умочених у млеко, па ред фила и понављајте док имате материјала, последњи ред треба да буде са пишкотама умоченим у млеко. Преко торте ставите пластичну или алуминијумску фолију и притисните тањиром или даском за сечење. Ставите торту у фрижидер да преноћи. Када је торта охлађена, ивицом ножа благо одвојте ивице торте и затим скините прстен калупа. Торту можете украсити шлагом, шећером у праху, бадемима или пишкотама.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Преукусна, пресочна и много боља од колача
19. 07. 2024. у 07:00

БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)