АКО волите чизкејк, сигурно сте испробали гомилу рецепата, и можда сте се срели са неким од честих проблема - подлога се мрвила, желатин стврднуо, крем једноставно није био како треба?
Хељда је добар извор беланчевина, влакана и здравих сложених угењих хидрата, па је многи сматрају супрехраном и свакако би требали да размислите о убацивању ове намирнице у неки оброк. У наставку прочитајте како да уврстите ову житарицу у салату и направите укусан оброк који ће вас заситити.
Чешкет је врло стари рецепт који се преносио са генерације на генерацију. Део је херцеговачке традиције и прави се увек за Божић. Чешкет се спрема са пилетином без кости и житарицом попут јечма или пшенице.
Божићна чесница може да се направи на бројне начине, али обичај је да се у њу стави новчић умотан у фолију, зрна пасуља и кукуруза и комадић дрена.
У питању је слана погача која се ломи рукама и уз оброк на Божић једе уместо хлеба.
Коментари (0)