НЕЋЕТЕ МУ ОДОЛЕТИ: Сладолед по бакином рецепту
ДОМАЋИ сладолед је вероватно најукуснији начин да се расхладите током врелих летњих дана.
И да – домаћи сладолед може да буде укуснији од куповног! Потребно је само да знате како да га направите. Осим тога, прављење домаћег сладоледа омогућава вам да сами бирате састојке и укусе, чинећи сладолед здравијом и прилагодљивијом посластицом.
Потребно је:
- литар млека
- 8 жуманаца
- 240 г шећера
- штапић ваниле (или ванилин шећер)
Припрема домаћег сладоледа по бакином рецепту:
Јаја извадите да буду на собној температури три сата пре припреме сладоледа. Добро умутите жуманца са шећером тако да постану густа, а остану пенаста. Ставите млеко да проври са ванилом, па га, тако кључало, сипајте у масу са жуманцима, све време брзо мутећи миксером или варјачом. Ставите на ватру и кувајте три-четири минута, уз стално мешање, док не почне да се згушњава (као за шненокле). Не би требало да дуго кувате јер ће се прекувати, па ће се млеко одвајати од жуманаца.
Када се смеса охлади, ставите је у замрзивач и повремено вадите и мешајте да се не би направили комадићи леда у сладоледу. Уколико желите, можете ову количину смесе за сладолед поделити на два дела па један оставити жут, а у други (пре убацивања у фрижидер) додати 50 г отопљене чоколаде и тако добити два укуса.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЕВО КАДА НАС КОНАЧНО ЧЕКА ЗАХЛАЂЕЊЕ: Метеоролог Ристић за "Новости" дао прогнозу, овакав септембар се не памти
СРБИЈА овакво лето не памти. Први је септембар, а тропске температуре се настављају, као да смо у сред лета. И томе се не назире крај.
01. 09. 2024. у 12:28
ДЕСЕТИНЕ РАКЕТА ПАЛО НА ХАРКОВ, БРОЈЕ СЕ ЖРТВЕ: Одговор на напад Украјине током ноћи - драматични снимци (ВИДЕО)
РУСИЈА је гађала данас Харков са најмање десет ракета типа Искандер и С-300/400, након великог, ноћног напада Украјине беспилотним летелицама на 15 руских региона, укључујући Москву, преносе украјински медији.
01. 09. 2024. у 15:01
"Бора ме је панично ухватио за руку и одвео у стан - био сам ЗАПАЊЕН ониме што ми је показао"
ГЛУМАЦ Бранислав Лечић поделио је своје успомене на легендарог музичара Бору Ђорђевића, присећајући се њихових сусрета и тренутака које су делили.
06. 09. 2024. у 15:38
Коментари (0)