ЈЕДНОСТАВАН, А УКУСАН: Непревазиђени млечни колач са боровницама
ЈЕДНОСТАВНИ свакодневни колач, брзо се прави од намирница које увек имате, а декоративан је и укусан. Воће може да буде и сезонско.

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 70 мл млека
- 150 г шећера
- 1/4 кашичице соли
- кашичица ванилин екстракта
- 2 жуманцета
- 1,5 шоља брашна
- кашичица прашка за пециво
- 2 беланцета
- 300 г боровница
Још:
- кашика брашна
- кашика шећера
Припрема млечног колача са боровницама:
Путер омекшајте на собној температури, па га миксером умутите са 100 г шећера. Затим умешајте со и ванилин екстракт. Одвојите жуманца од беланаца, па их додајте у смесу са путером и добро умутите. Додајте брашно и прашак за пециво, мутите кратко, па затим, уз непрестано мућење, сипајте млеко и боровнице, претходно помешане са кашиком брашна.
У другој посуди умутите беланца са сољу у чврсти шне, лагано додајте 50 г шећера и добро умутите. Сасвим полако шне умешајте у припремљену смесу за колач и преспите у плех. Потом колач поспите кашиком шећера и пеците 50 минута у рерни, претходно загрејаној на 180 степени.
Препоручујемо

ПОГИНУЛА ПОЗНАТА ВОДИТЕЉКА (29) Скочила са трећег спрата док је бежала од пљачкаша
ПОЗНАТУ водитељку полицајци су пронашли без свести и хитно превезли у болницу, али је и поред свих напора лекара у болници проглашена мртвом.
05. 10. 2025. у 11:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"
"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."
03. 10. 2025. у 21:02
Коментари (0)