ТАРТ СА СМОКВАМА: Једноставан десерт који ће вас одушевити укусом

Новости онлине

04. 09. 2024. у 15:50

Тарт са смоквама акценат ставља управо на ово воће, истичући њихов богати укус.

ТАРТ СА СМОКВАМА: Једноставан десерт који ће вас одушевити укусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

За пециво:

  • 250 г вишенаменског брашна
  • 1 кашика шећера
  • 1/2 кашичице соли
  • 12 кашика хладног путера, исеченог на коцкице
  • 60 мл ледене воде

За воће:

  • 24 велике свеже смокве
  • 60 г шећера
  • 4 кашике хладног путера, ситно исеченог на коцкице
  • 60 г џема од кајсије, загрејаног

Припрема:

Како бисте направили подлогу за тарт са смоквама, ставите брашно, шећер и со у блендер. Блендирајте неколико пута да се сједини. Додајте путер и блендирајте 10 до 12 пута, док путер не буде величине грашка.

Док блендер ради, сипајте ледену воду и блендирајте све док тесто не почне да се спаја. Истресите на побрашњену даску и брзо умесите у раван диск 13 цм. Умотајте у пластику и ставите у фрижидер да одстоји 1 сат. Загрејте рерну на 200 степени. Обложите плех папиром за печење.

На побрашњеној дасци разваљајте тесто у правоугаоник мало већи од неких 30 цм. Умотајте тесто око оклагије и тако га пребаците у припремљену тепсију. Оставите у фрижидеру 15 минута. Уклоните петељку са сваке смокве и исеците их на четвртине. Поређајте смокве на тесто. Поспите са 60 г шећера и поспите путером.

Пеците 50 минута до 1 сат, док пециво и воће не почне да румени. За време печења једном окрените тепсију. Ако се пециво надува на једном месту, ножем изрежите мали прорез да изађе ваздух. Када је тарт готов, извадите га из калупа док је још топао и пренесите га на даску или чисти комад папира за печење.

У малом тигању загрејте џем од кајсије са 2 кашике воде и потпуно премажите воће и пециво смесом. Оставите да се охлади, исеците и сервирајте топло или на собној температури.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)

У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!

29. 11. 2025. у 08:00

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак

ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.

28. 11. 2025. у 14:45

НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у најлуђој ноћи

НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"

Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.

29. 11. 2025. у 17:35

Коментари (0)

МИРКА О ПРОТЕКЛОЈ ГОДИНИ:  Све се на крају заборави, било је ЗАНИМЉИВО