РЕЦЕПТ ЗА СУЛТАНОВУ САРМУ: Фантастичан десерт који се прави брзо, а нестане још брже
Султанова слатка сарма или паша локум, како је још познат овај колач, један је од најпопуларнијих колача у Европи. Ако сте некад помислили да је компликовано, верујте да није. Ова кремаста посластица се једноставно прави и има укус који се не заборавља.
Састојци:
- 1 л млека
- 150 г шећера
- 100 г густина
- 70 г брашна
- 30 г какаоа
- 200 г кокоса
- 50 г маслаца
- 250 мл слатке павлаке
Припрема:
Измешати густин, брашно, шећер, какао, ванилин шећер и 300 мл млека. Остатак млека ставити да проври, а у међувремену у велики плех (од рерне) посути сав кокос и равномерно га распоредити.
Када млеко проври, закувајте размућени густин и све скувајте у једноличну, глатку масу. Када је маса кувана, склоните са ватре, додајте маргарин и све поново сједините.
Излијте пудинг равномерно преко кокоса, водећи рачуна да се кокос не подиже.
Пудинг потом оставите да се охлади на собној темепратури, па га ставите у фрижидер на пола сата.
Слатку павлаку умутите, па нанесите преко охлађеног пудинга.
Потом исеците пудинг на једнаке траке, а онда траке преполовите. Сваку траку увијте у пужић, односно сарму, па га додатно уваљајте у кокос. Слатке сарме чувајте у фрижидеру до служења.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете
СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.
17. 01. 2025. у 15:55
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
СМРТ ЗА СРПСКУ НОВУ Преминула мајка популарне фолкерке, она се огласила: "Умрла је у миру"
ПОСЛЕДЊЕ тренутке провела је у Ваљеву, где је иначе и живела.
17. 01. 2025. у 15:45
Коментари (0)