ЛЕШНИК ТОРТА: Чист класик који сви обожавају
Неодољиво укусна традиционална торта.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 10 беланца
- шећера 10 кашика
- 1 жуманце
- 100 гр лешника
- брашна 1 кашика
- 9 жуманца
- шећера 6 кашика
- густина 9 кашика
- млека 1/2 литра
- беле чоколаде 200 грама
- маргарина 250 грама
- шећера у праху 250 грама
- шлаг крема од ваниле 200 грама
- млека 100 мл
- црне чоколаде 150 грама
- 200 гр лешника
Припрема:
Умутити беланца уз постепено додавање шећера, додати жуманце, кашику брашна и лешник печен и млевен. Испећи кору.
1. Жуманца и шећер умутити миксером додати густин, млеко и мало прокувати фил. Када се фил охлади додати белу рендану чоколаду и маргарин предходно умућен са шећером у праху.
2. Шлаг крем умутити са млеком. Додати црну рендану чоколаду и печен и млевен лешник.
Торту филовати следећим редом: Кора, Фил 1, Фил 2 и одозгоре нанети шлаг или украсити по жељи.
(Superrecepti/žena)
Препоручујемо

БАРОН ТОРТА: Најлепши спој кремастог чоколадног фила и малина
20. 07. 2024. у 15:00

ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус
01. 06. 2024. у 15:00

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)