КРАМБЛ СА КРУШКАМА И ОРАСИМА: Неодољив и сочан дезерт, као створен за кишне, јесење дане

Новости онлине

15. 09. 2024. у 08:00

Крамбл је посластица која се прави од динстаног воћа и мрвица од брашна/теста са маслацем. Има нечег магично укусног у комбинацији крушки са орасима.

КРАМБЛ СА КРУШКАМА И ОРАСИМА:  Неодољив и сочан дезерт, као створен за кишне, јесење дане

Foto: Shutterstock

Састојци:

За фил:

  • 4 крушке
  • 25 г смеђег шећера
  • 15 мл лимуновог сока
  • 10 г кукурузног скроба
  • пола кашичице млевеног цимета
  • 1/4 кашичице млевеног мушкатног орашчића

За посип:

  • 60 г ситно сецканих ораха
  • 40 г овсених пахуљица
  • 40 г брашна
  • 50 г смеђег шећера
  • 60 г хладног путера, исецканог на коцкице
  • прстохват соли

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте сецкане крушке, смеђи шећер, лимунов сок, кукурузни скроб, млевени цимет и мушкатни орашчић. Промешајте добро да се састојци равномерно распореде. Пребаците у плех обложен пек папиром. Засебно, помешајте сецкане орахе, овсене пахуљице, брашно, смеђи шећер и прстохват соли. Умешајте хладан путер па га прстима утрљајте у суве састојке, све док смеса не постане мрвичаста. Припремљени посип равномерно распоредите преко крушака. Пеците крамбл 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Служите топло, директно из рерне, уз куглу сладоледа. 

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

СУТРА ЋЕ БИТИ ОБЈАВЉЕНО: Највећи удар на Русију од почетка рата

БРИТАНСКИ министар спољних послова Дејвид Лами изјавио је данас да ће у понедељак објавити листу мера у оквиру новог, великог пакета санкција Русији, пренели су данас британски медији.

23. 02. 2025. у 10:05

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: То у Београду није могао видети

ТАСТ ОЧИТАО ЛЕКЦИЈУ ВЕЉКУ Шта је поручио зету: "То у Београду није могао видети"

БОГДАН Родић, отац Богдане Ражнатовић, једном приликом говорио је о најмлађој ћерки која је данас удата за Вељка Ражнатовића. Богдан је тада навео да је одмах на почетку везе скренуо пажњу Вељку пажњу на то каква је његова Богдана.

22. 02. 2025. у 12:26

Коментари (0)

РАСПАРЧАВАЊЕ ХРВАТСКЕ: Шешељ о подели Балкана после преговора Руса и Амера (ВИДЕО)