КРАМБЛ СА КРУШКАМА И ОРАСИМА: Неодољив и сочан дезерт, као створен за кишне, јесење дане

Новости онлине

15. 09. 2024. у 08:00

Крамбл је посластица која се прави од динстаног воћа и мрвица од брашна/теста са маслацем. Има нечег магично укусног у комбинацији крушки са орасима.

КРАМБЛ СА КРУШКАМА И ОРАСИМА:  Неодољив и сочан дезерт, као створен за кишне, јесење дане

Foto: Shutterstock

Састојци:

За фил:

  • 4 крушке
  • 25 г смеђег шећера
  • 15 мл лимуновог сока
  • 10 г кукурузног скроба
  • пола кашичице млевеног цимета
  • 1/4 кашичице млевеног мушкатног орашчића

За посип:

  • 60 г ситно сецканих ораха
  • 40 г овсених пахуљица
  • 40 г брашна
  • 50 г смеђег шећера
  • 60 г хладног путера, исецканог на коцкице
  • прстохват соли

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте сецкане крушке, смеђи шећер, лимунов сок, кукурузни скроб, млевени цимет и мушкатни орашчић. Промешајте добро да се састојци равномерно распореде. Пребаците у плех обложен пек папиром. Засебно, помешајте сецкане орахе, овсене пахуљице, брашно, смеђи шећер и прстохват соли. Умешајте хладан путер па га прстима утрљајте у суве састојке, све док смеса не постане мрвичаста. Припремљени посип равномерно распоредите преко крушака. Пеците крамбл 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Служите топло, директно из рерне, уз куглу сладоледа. 

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа Тајмс су легитимна војна мета

ЈЕЗИВА ПРЕТЊА МЕДВЕДЕВА: Уредници британског листа "Тајмс" су легитимна војна мета

БИВШИ руски председник Дмитриј Медведев данас је означио уреднике британског листа "Тајмс" као "легитимну војну мету", реагујући на њихово писање о убиству руског генерала Игора Кирилова, пренели су британски медији.

19. 12. 2024. у 09:50

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

УТИЦАЈ ОРЕШНИКА НА ЛОНДОН: Руски амбасадор – Натерани су да заузму уравнотеженији став

ЛАНСИРАЊЕ руске балистичке ракете средњег домета „орешник“ на територију Украјине натерало је Лондон да заузме уравнотеженији став по питању извођења напада оружјем дугог домета у дубину руске територије, изјавио је амбасадор Русије у Великој Британији Андреј Келин.

18. 12. 2024. у 17:25

Коментари (0)

ШОК ИЗЈАВА ШИПТАРСКОГ ПРОВОКАТОРА: Забранити мечеве Србије и Албаније