КРАМБЛ СА КРУШКАМА И ОРАСИМА: Неодољив и сочан дезерт, као створен за кишне, јесење дане

Новости онлине

15. 09. 2024. у 08:00

Крамбл је посластица која се прави од динстаног воћа и мрвица од брашна/теста са маслацем. Има нечег магично укусног у комбинацији крушки са орасима.

КРАМБЛ СА КРУШКАМА И ОРАСИМА:  Неодољив и сочан дезерт, као створен за кишне, јесење дане

Foto: Shutterstock

Састојци:

За фил:

  • 4 крушке
  • 25 г смеђег шећера
  • 15 мл лимуновог сока
  • 10 г кукурузног скроба
  • пола кашичице млевеног цимета
  • 1/4 кашичице млевеног мушкатног орашчића

За посип:

  • 60 г ситно сецканих ораха
  • 40 г овсених пахуљица
  • 40 г брашна
  • 50 г смеђег шећера
  • 60 г хладног путера, исецканог на коцкице
  • прстохват соли

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте сецкане крушке, смеђи шећер, лимунов сок, кукурузни скроб, млевени цимет и мушкатни орашчић. Промешајте добро да се састојци равномерно распореде. Пребаците у плех обложен пек папиром. Засебно, помешајте сецкане орахе, овсене пахуљице, брашно, смеђи шећер и прстохват соли. Умешајте хладан путер па га прстима утрљајте у суве састојке, све док смеса не постане мрвичаста. Припремљени посип равномерно распоредите преко крушака. Пеците крамбл 35 до 40 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Служите топло, директно из рерне, уз куглу сладоледа. 

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НЕВЕРОВАТНО! Златан Ибрахимовић купио цркву и одмах је СРУШИО, ево због чега!