КРЕМ РОЛАТ: Колач који се прави лако, а одушевљава све госте
Ролат од крема савршен за сваког госта, али и домаћина.
Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
за бисквит
- 7 беланаца
- 80 г шећера
- 80 г млевених ораха
- 30 г оштрог брашна
- 1 прашак за пециво
за грилијаш
- 100 г шећера
- 100 г ораха
за фил
- 3 дл млека
- 7 жуманаца
- 50 г шећера
- 1 пудинг од ваниле
- 200 г маслаца
за крем
- грилијаш (одвојити 2 – 3 касике за украсавање)
- 100 г чоколаде за кување
Припрема:
Одвојите беланца од жуманаца. У беланце ставите шећер и умутите па додајте орахе и брашно и прашак за пециво. Овај бисквит кратко испеците у рерни.
Растопите шећер у карамел па додајте орахе и све на рингли загрејте док се све карамелише. Излијте смесу на пек папир и пустите да се охлади.
Затим припремите фил тако што ћете измешати жуманца, пудинг од ваниле, шећер и млеко. Све то скувајте на рингли и додајте му потом и маслац.
Када све кремасто умутите поделите на два дела. У један део ставите грилијаш, а у другу отопљену црну чоколаду.
Филујте ролат, умотајте па охладите и послужите када се стегне.
(Still)
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)