УЖИВАЋЕТЕ У СВАКОМ ЗАЛОГАЈУ: Пилеће бело месо у сосу од поморанџе, слатко-слани специјалитет готов за 30 минута (ФОТО)
БЕЛО месо у сосу од поморанџе је егзотично источњачко јело, које без проблема можете сами да направите у својој кухињи.
Састојци:
2 велика пилећа прса
3 кашике кукурузног скроба
3 кашике уља
сецкани празилук, за сервирање
За сос:
180 мл сока од поморанџе
2 кашике соја соса
1 кашика лимуновог сока
60 мл смеђег шећера
1 кашика кукурузног скроба
корица од 1 поморанџе, рендана
1/2 кашичице ренданог свежег ђумбира
2 чена белог лука, ситно исецкана
1/4 кашичице млевене црвене паприке по жељи
Рецепт за пилеће бело месо у сосу од поморанџе:
Исеците пилетину на комаде величине залогаја и ставите је у средњу чинију. Посолите и побиберите и поспите кукурузним скробом. Добро промешајте. Сипајте састојке за сос у другу посуду и умутите. Загрејте 2 кашике уља у тигању на јачој ватри неколико минута. Када је тигањ врућ, додајте половину пилетине у тигањ и пржите 4 минута, а затим окрените и пржите још око 3-4 минута.
За другу серију додајте још једну кашику маслиновог уља у тигањ. Пребаците пилетину на тањир када је готова. Сипајте сос у тигањ. Тигањ би и даље требало да буде врућ, па ће се сос згуснути за око минут. Док сос крчка, промешајте га, па додајте пилетину и још мало све измешајте.
Сервирајте и уживајте.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВУЧИЋ ПРВИ ПУТ ЈАВНО ОТКРИО: Ево какав ће мир бити између Русије и Украјине!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се из Њујорка и говорио о миру између Украјине и Русије.
26. 09. 2024. у 20:56
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока
НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.
25. 09. 2024. у 22:01
СТАЊЕ И ДАЉЕ НЕСТАБИЛНО: Ево ко ће заменити Сашу Поповића у Звездама Гранда
Жири остаје у истом саставу, али ће сада бити пред већим изазовом...
26. 09. 2024. у 19:20
Коментари (0)