УЖИВАЋЕТЕ У СВАКОМ ЗАЛОГАЈУ: Пилеће бело месо у сосу од поморанџе, слатко-слани специјалитет готов за 30 минута (ФОТО)
БЕЛО месо у сосу од поморанџе је егзотично источњачко јело, које без проблема можете сами да направите у својој кухињи.

Фото: Shutterstock
Састојци:
2 велика пилећа прса
3 кашике кукурузног скроба
3 кашике уља
сецкани празилук, за сервирање
За сос:
180 мл сока од поморанџе Фото: Shutterstock
2 кашике соја соса
1 кашика лимуновог сока
60 мл смеђег шећера
1 кашика кукурузног скроба
корица од 1 поморанџе, рендана
1/2 кашичице ренданог свежег ђумбира
2 чена белог лука, ситно исецкана
1/4 кашичице млевене црвене паприке по жељи
Рецепт за пилеће бело месо у сосу од поморанџе:
Исеците пилетину на комаде величине залогаја и ставите је у средњу чинију. Посолите и побиберите и поспите кукурузним скробом. Добро промешајте. Сипајте састојке за сос у другу посуду и умутите. Загрејте 2 кашике уља у тигању на јачој ватри неколико минута. Када је тигањ врућ, додајте половину пилетине у тигањ и пржите 4 минута, а затим окрените и пржите још око 3-4 минута.
За другу серију додајте још једну кашику маслиновог уља у тигањ. Пребаците пилетину на тањир када је готова. Сипајте сос у тигањ. Тигањ би и даље требало да буде врућ, па ће се сос згуснути за око минут. Док сос крчка, промешајте га, па додајте пилетину и још мало све измешајте.
Сервирајте и уживајте.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)