НЕОДОЉИВА КОМБИНАЦИЈА ЧОКОЛАДЕ И ЦИТРУСА: Брауни са филом од поморанџе, тако мекан и сочан

Татјана Марковић

22. 09. 2024. у 10:00

ЧОКОЛАДНИ брауни филован поморанџом потпуно је неодољив и мекан.

НЕОДОЉИВА КОМБИНАЦИЈА ЧОКОЛАДЕ И ЦИТРУСА: Брауни са филом од поморанџе, тако мекан и сочан

Фото: Shutterstock

Састојци:

За фил од поморанџе:

500 мл свеже цеђеног сока од поморанџе
рендана корица 1 поморанџе
50 г шећера
35 г кукурузног брашна
100 мл воде
40 г кондензованог млека

За тесто:

50 г тамне чоколаде исецкане
225 г брашна
1 прашак за пециво
50 г какао брашна
125 г шећера
прстохват соли
350 г кондензованог млека
100 мл обичног млека
100 мл уља
130 г отопљене црне чоколаде

Фото: Shutterstock

Рецепт за чоколадни брауни са поморанџом:

Помешајте кукурузно брашно и воду у малој посуди и оставите са стране. У тигању помешајте сок, корицу од поморанџе и шећер и загрејте на средњој температури док се шећер не раствори, а затим наставите да кувате још 3 минута. Сипајте течност од кукурузног брашна и непрестано мутите док се фил не згусне. Пустите да се фил кува још 3-5 минута, а затим додајте кондензовано млеко и добро промешајте. Искључите ватру и оставите да се фил охлади.

Тепсију 13×9 обложите прозирном фолијом, сипајте охлађени фил у тепсију и равномерно га распоредите, а затим ставите плех у замрзивач. Када се фил охлади, извадите га из плеха и оставите у замрзивачу са прозирном фолијом.

Припремите тесто за колаче тако што ћете да помешате брашно, со, какао и шећер, па додајте влажне састојке и добро промешајте. Затим умешајте сецкану чоколаду. Загрејте рерну на 180°Ц и обложите плех папиром за печење. Сипајте половину смесе теста у тепсију и равномерно је распоредите.

Ставите замрзнути фил од поморанџе на тесто, а затим сипајте преостало тесто и распоредите га да прекрије фил. Пеците 25-30 минута, проверавајте чачкалицом да ли је готово - требало би да чачкалица буде са влажним мрвицом, али не и мокрим. Ако је тесто мокро, пеците даље и поновите тест.

Када је печен, оставите колач да се потпуно охлади у плеху, а затим их исеците на комаде, украсите растопљеном чоколадом, или комадићем поморанџе и уживајте!

(ствар укуса)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Kari’s on fire  – Пешић се враћа на клупу Пирота!

Kari’s on fire – Пешић се враћа на клупу Пирота!

СВУДА пођи, кући дођи – Пешић се враћа на клупу Пирота! Како Mozzart спорт сазнаје, селектор кошаркашке репрезентације Србије преузима још један важан задатак и диже цео свој родни крај на ноге! Ова одговорна дужност поверена му је у великој акцији Фондације Моззарт и КСС-а, а свечана промоција заказана је за суботу, 21. јун у 20.00 часова на Омладинском стадиону у Пироту!

19. 06. 2025. у 13:00

Коментари (0)

КО ОВДЕ ЛАЖЕ? Маск опет радио тест на дрогу (ФОТО)