КРЕМАСТЕ МОЦАРТ КОЦКЕ: Једноставни колач од ораха и пудинга од ваниле, укуси који буде носталгију
Веома једноставни састојци, брза и лака припрема, а колач је заиста богат и укусан.
Састојци:
За кору:
- 5 јаја
- прстохват соли
- 150 г шећера
- 200 г оштрог брашна
- 1 прашак за пециво
- 200 мл млека
- 100 мл уља
- 120 г млевених ораха
За фил:
- 600 мл млека
- 2 пудинга од ваниле
- 150 г шећера
- 1 кашичица ароме ваниле
- 250 г маргарина (или путера)
За декорацију:
- млевени ораси за посипање (око 50 г)
Кора: У чинију ставите цела јаја, со и шећер и мутите их миксером неколико минута док смеса не постане бела и пенаста. Додајте просејано брашно помешано са прашком за пециво и наставите да мешате на најмањој брзини, постепено уливајући млеко у танком млазу. Одмах затим у танком млазу сипати уље, све време мешајући, а на крају додати млевене орахе и још једном добро измешати у глатку смесу.
Плех 40x34 цм обложите папиром за печење и сипајте смесу за кору. Пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 20 минута док лепо не порумени. Проверите чачкалицом - ако изађе сува, кора је готова. Кору охладите, одвојите од папира за печење и прережите на два дела, тако да добијете две коре димензија 20x34 цм.
Фил: Фил почните са припремом одмах након што ставите кору у рерну, а фил можете прво да кувате па да пређете на кору - по жељи. Пудинг умешати у мало млека, а остатак млека са шећером и аромом ваниле ставити на ватру да проври. Склонити са рингле, умешати пудинг, сипати у танком млазу и све време мешати жицом, па вратити на средњу ватру и кувати неколико минута док се не згусне. Склонити са ватре, покрити прозирном фолијом и оставити на собној температури да се охлади. Охлађен пудинг прво добро израдити миксером да постане потпуно глатка, па комад по комад додавати омекшали маргарин и умутити у пенасти крем.
Слагање: На плех ставити прву кору, па нанети половину фила и поравнати. Покријте другом кором, премажите остатком фила и поспите млевеним орасима. Колач ставити у фрижидер да се охлади и стегне, па га исећи на коцкице.
(vecernje.hr)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)