НЕОДОЉИВИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Тако једноставан, а препун укуса

Новости онлине

31. 10. 2024. у 11:00

Неодољиви колач са маком, савршен за све прилике.

НЕОДОЉИВИ КОЛАЧ СА МАКОМ: Тако једноставан, а препун укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • меко брашно 320 г
  • прашак за пециво 10 г
  • млевени мак 50 г
  • јаја 3
  • шећер 220 г
  • уље 190 мл
  • со 2 г
  • грчки јогурт 100 г
  • рендана кора лимуна 1 кашика
  • сок од лимуна 60 мл
  • млеко 140 мл 
  • За глазуру:
  • шећер у праху 60 г
  • сок од лимуна 3 кашике 

Припрема:

Помешајте брашно, прашак за пециво и млевени мак. У већој чинији мутите миксером шећер, јаја и ванилин-шећер док смеса не постане светлија и запремина се не повећа. Тада додајте уље, со, грчки јогурт, млеко, те кору и сок од лимуна. Мутите још мало, па постепено додајте помешане суве састојке. Смесу излијте у науљен и побрашњен мањи плех чије дно сте обложили пек-папиром и лепо поравнајте шпатулом. Пеците око 40 минута на 180 степени. Колач је мекан и влажан, па вам може деловати као да изнутра није печен, али то је у реду. Када се колач прохлади, извадите га из калупа и ставите на даску или тацну. За глазуру помешајте шећер у праху са соком од лимуна. Ишарајте колач глазуром и оставите да се пре сечења добро стегне и охлади. По жељи декоришите колутићима лимуна.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТРАМП ЗАПРЕТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Неће моћи тако ако ја победим, платиће високу цену

ТРАМП ЗАПРЕТИО ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ: Неће моћи тако ако ја победим, платиће високу цену

КАДНИДАТ за председника САД-а Доналд Трамп наставио је са својом предизборном кампањом, а овај пут тема су биле тарифе које Трамп планира да уведе ако победи на изборима заказаним за 5. новембар.

30. 10. 2024. у 14:20

Коментари (0)

КАКО ДАНАС ИЗГЛЕДА ЧУВЕНИ ЗВЕРКА? Многи кажу да не личи на себе, а његова каријера је кренула низбрдо због оптужби за силовање (ФОТО)