НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде

Новости онлине

02. 11. 2024. у 07:00

Заиста се лако прави, а послужите га - уз шта друго, него уз шољу нес или домаће кафе.

НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  1 кесица "нескафе 3 у 1"
  • 200 г млевених ораха
  •  200 г млевеног кекса
  •  100 г кокоса
  •  шећер по укусу
  •  100 г маслаца или маргарина
  •  1 пудинг од ваниле
  •  1/2 л млека
  •  50 г чоколаде за кување

Припрема:

1. Скувати пудинг, па кад се прохлади у њега умешати маргарин, млевене орахе, "нес кафу", 50 г кокоса, млеко и млевени кекс. Масу добро умесити да не буде лепљива, развити је на алуминијумској фолији и обликовати ролат.

2. Прелити га глазуром од чоколаде коју сте претходно направили и ставити у фрижидер да се стегне, па га касније посути преосталим кокосом.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.

07. 02. 2025. у 14:50

Коментари (0)

НАВИЈАЧИ У ТРАНСУ: Лука Дончић открио када дебитује за Лејкерсе