ПОСНИ ЧУПАВЦИ: Неодољиви колач са кокосом

Новости онлине

08. 11. 2024. у 16:00

Меки, сочни и неодољиви чупавци су класик, и савршена посластица за све прилике.

ПОСНИ ЧУПАВЦИ: Неодољиви колач са кокосом

Фото Shutterstock

Састојци:

  • Шећер 20 кашика
  • Уље 25 кашика
  • Вода 35 кашика
  • Брашно 30 кашика
  • Прашак за пециво 1,1/2
  • Посна чоколада 100 г
  • Какао 50 г
  • Вода 200 мл
  • Шећер 150 г
  • Маргарин 200 г
  • Кокос 200 г

Припрема:

Измешајте воду и уље,додајте шећер и на крају,брашно са прашком за пециво.Добро умутите,сипајте у подмазан плех и пеците на температури од 180 степени.

Какао и шећер размутите са водом,ставите на ринглу и лагано загревајте док се не истопи.Додајте чоколаду и маргарин па мешајте док се маса не изједначи.

Охлађени бисквит исеците на коцкице, умачите у млаку глазуру и ваљајте у кокос.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)

МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.

07. 02. 2025. у 14:50

Коментари (0)

РЕЧИ КОЈЕ НИКАД НИЈЕ ЗАБОРАВИЛА: Шта је Бобина мајка захтевала од Брене на дан венчања?