БОМБИЦЕ КАО ИЗ БОМБОЊЕРЕ: Фантастичан слаткиш од кестен пиреа и кекса, брзо се спрема, а укус је божанствен
Направите ову чоколадну посластицу за неколико минута.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г кестен-пиреа
- 100 г млевеног кекса
- 100 г путера
- 1 кашика шећера у праху
- За глазуру:
- 150 г чоколаде за кување
- 50 г путера
- 1 кашика уља
Припрема:
Умутите кестен-пире и путер собне температуре у кремасту смесу. Додајте кекс, шећер и сједините. Смеса ме треба да се лепи за руке, па по потреби додајте још мало кекса. Правите бомбице жељене величине и ређајте их на послужавник. Ставите их у фрижидер да стоје један сат. Глазура: На тихој ватри истопите чоколаду, путер и уље да се сједине. Умочите бомбице у глазуру и ређајте на пек-папир. Ако желите да их украсите мрвицама, урадите то док се чоколада не стегне.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

СОЧАН ГРИЗ КОЛАЧ СА ЏЕМОМ: Брз, јефтин колач за сваки дан (ВИДЕО)
21. 11. 2024. у 13:30

ДУНАВСКИ ТАЛАСИ: Рецепт за сочни колач који успешно одолева трендовима
14. 11. 2024. у 16:00

РЕЦЕПТ ЗА НАЈСОЧНИЈУ БАКЛАВУ СА ПИСТАЋИМА: Овакву до сада нисте јели
18. 11. 2024. у 12:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)