РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈУ ТОРТУ НА СВЕТУ: Идеална је за све који воле слатко, а немају много времена за кување
Кремаста текстура и богат укус учиниће је омиљеном посластицом на свакој трпези. Са неколико једноставних састојака и минималним трудом, створићете праву посластицу која одушевљава сваким залогајем!
Састојци:
- 2 лимуна
- Јаја 2 ком
- шећер 150 г
- Скроб 4 супене кашике
- Млеко 300 мл
- Јаја 6 ком
- Прстохват соли
- Шећер 7 супених кашика
- Брашно 160
- Маслац 120 г
- Млеко 50 мл
- Шећер у праху 1 супена кашика
- Кокосове пахуљице
- Бела чоколада
Припрема:
Изрендајте на ситно кору са два лимуна, затим их пресеците по пола и исцедите да добијете доста лимуновог сока који ћете процедити од пулпе. Затим у лонац сипајте јаја и шећер и добро умешајте. Додајте скроб, па добро сједините. Додајте млеко, умешајте, затим сипајте лимунов сок, умешајте и ставите на тиху ватру. Мешајте све док се не згусне и не постане жута крема, коју ћете пресути у посуду у којој ће се хладити.
Разбијте 6 јаја, али тако да жуманца одвајате у једну, а беланца у другу чинију. У посуду са беланцима додајте прстохват соли и почните да мутите миксером, а успут постепено додајте шећер. Када се згусне бела пена додајте жуманца, али тако да их миксером сједињујете са беланцима једно по једно. Када се смеса згусне додајте брашно и сједините. Потом додајте рендану корицу лимуна и добро умешајте. Сипајте у округли плех или калуп и убаците у рерну да се пече око 30-35 минута на 180 степени.
У охлађену крему додајте путер и добро измиксујте. Печени бисквит поделите водоравно на три једнака дела и сваки премажите претходно направљеним премазом од млека и шећера у праху.
Прву трећину премажите кремом, поклопите другом трећином, поново намажите слој креме, па преклопите трећом трећином и најзад поново премажите одозго кремом. Нека се охлади у фрижидеру затим премажите торту у целини преосталим делом креме и по странама поспите кокосовим пахуљицама, док ћете одозго нарендати на крупно белу чоколаду.
Можете послужити торту. Пријатно!
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ НАЈЛОН ТОРТУ: Посластица која увек успе (ВИДЕО)
26. 11. 2024. у 17:00
МЕДЕНА ТОРТА: Уколико нисте испробали рецепт, сада је прави час (ВИДЕО)
25. 11. 2024. у 17:00
РЕЦЕПТ ЗА ЧИЗКЕЈК: Омиљена торта од 3 слоја, топи се у устима
18. 11. 2024. у 17:00
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана
БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.
04. 12. 2024. у 17:10
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)
БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.
04. 12. 2024. у 19:58
КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција
ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.
02. 12. 2024. у 13:23
Коментари (0)