РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈУ ТОРТУ НА СВЕТУ: Идеална је за све који воле слатко, а немају много времена за кување
Кремаста текстура и богат укус учиниће је омиљеном посластицом на свакој трпези. Са неколико једноставних састојака и минималним трудом, створићете праву посластицу која одушевљава сваким залогајем!
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 лимуна
- Јаја 2 ком
- шећер 150 г
- Скроб 4 супене кашике
- Млеко 300 мл
- Јаја 6 ком
- Прстохват соли
- Шећер 7 супених кашика
- Брашно 160
- Маслац 120 г
- Млеко 50 мл
- Шећер у праху 1 супена кашика
- Кокосове пахуљице
- Бела чоколада
Припрема:
Изрендајте на ситно кору са два лимуна, затим их пресеците по пола и исцедите да добијете доста лимуновог сока који ћете процедити од пулпе. Затим у лонац сипајте јаја и шећер и добро умешајте. Додајте скроб, па добро сједините. Додајте млеко, умешајте, затим сипајте лимунов сок, умешајте и ставите на тиху ватру. Мешајте све док се не згусне и не постане жута крема, коју ћете пресути у посуду у којој ће се хладити.
Разбијте 6 јаја, али тако да жуманца одвајате у једну, а беланца у другу чинију. У посуду са беланцима додајте прстохват соли и почните да мутите миксером, а успут постепено додајте шећер. Када се згусне бела пена додајте жуманца, али тако да их миксером сједињујете са беланцима једно по једно. Када се смеса згусне додајте брашно и сједините. Потом додајте рендану корицу лимуна и добро умешајте. Сипајте у округли плех или калуп и убаците у рерну да се пече око 30-35 минута на 180 степени.
У охлађену крему додајте путер и добро измиксујте. Печени бисквит поделите водоравно на три једнака дела и сваки премажите претходно направљеним премазом од млека и шећера у праху.
Прву трећину премажите кремом, поклопите другом трећином, поново намажите слој креме, па преклопите трећом трећином и најзад поново премажите одозго кремом. Нека се охлади у фрижидеру затим премажите торту у целини преосталим делом креме и по странама поспите кокосовим пахуљицама, док ћете одозго нарендати на крупно белу чоколаду.
Можете послужити торту. Пријатно!
(glossy)
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ НАЈЛОН ТОРТУ: Посластица која увек успе (ВИДЕО)
26. 11. 2024. у 17:00
МЕДЕНА ТОРТА: Уколико нисте испробали рецепт, сада је прави час (ВИДЕО)
25. 11. 2024. у 17:00
РЕЦЕПТ ЗА ЧИЗКЕЈК: Омиљена торта од 3 слоја, топи се у устима
18. 11. 2024. у 17:00
ПРЕМИНУО СЛАВНИ ГЛУМАЦ: Вест потврдила државна агенција, био је миљеник многих генерација
ГЛУМАЦ Хомајун Ершади преминуо је у 78. години након борбе са раком.
12. 11. 2025. у 16:25
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)