РЕЦЕПТ ЗА НАЈКРЕМАСТИЈУ ТОРТУ НА СВЕТУ: Идеална је за све који воле слатко, а немају много времена за кување
Кремаста текстура и богат укус учиниће је омиљеном посластицом на свакој трпези. Са неколико једноставних састојака и минималним трудом, створићете праву посластицу која одушевљава сваким залогајем!
Састојци:
- 2 лимуна
- Јаја 2 ком
- шећер 150 г
- Скроб 4 супене кашике
- Млеко 300 мл
- Јаја 6 ком
- Прстохват соли
- Шећер 7 супених кашика
- Брашно 160
- Маслац 120 г
- Млеко 50 мл
- Шећер у праху 1 супена кашика
- Кокосове пахуљице
- Бела чоколада
Припрема:
Изрендајте на ситно кору са два лимуна, затим их пресеците по пола и исцедите да добијете доста лимуновог сока који ћете процедити од пулпе. Затим у лонац сипајте јаја и шећер и добро умешајте. Додајте скроб, па добро сједините. Додајте млеко, умешајте, затим сипајте лимунов сок, умешајте и ставите на тиху ватру. Мешајте све док се не згусне и не постане жута крема, коју ћете пресути у посуду у којој ће се хладити.
Разбијте 6 јаја, али тако да жуманца одвајате у једну, а беланца у другу чинију. У посуду са беланцима додајте прстохват соли и почните да мутите миксером, а успут постепено додајте шећер. Када се згусне бела пена додајте жуманца, али тако да их миксером сједињујете са беланцима једно по једно. Када се смеса згусне додајте брашно и сједините. Потом додајте рендану корицу лимуна и добро умешајте. Сипајте у округли плех или калуп и убаците у рерну да се пече око 30-35 минута на 180 степени.
У охлађену крему додајте путер и добро измиксујте. Печени бисквит поделите водоравно на три једнака дела и сваки премажите претходно направљеним премазом од млека и шећера у праху.
Прву трећину премажите кремом, поклопите другом трећином, поново намажите слој креме, па преклопите трећом трећином и најзад поново премажите одозго кремом. Нека се охлади у фрижидеру затим премажите торту у целини преосталим делом креме и по странама поспите кокосовим пахуљицама, док ћете одозго нарендати на крупно белу чоколаду.
Можете послужити торту. Пријатно!
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ НАЈЛОН ТОРТУ: Посластица која увек успе (ВИДЕО)
26. 11. 2024. у 17:00
МЕДЕНА ТОРТА: Уколико нисте испробали рецепт, сада је прави час (ВИДЕО)
25. 11. 2024. у 17:00
РЕЦЕПТ ЗА ЧИЗКЕЈК: Омиљена торта од 3 слоја, топи се у устима
18. 11. 2024. у 17:00
ПАНИКА У ПРИШТИНИ: Кикл добио мандат за формирање нове аустријске владе, за њега Косово није држава
ЛИДЕР крајње десничарске Слободарске партије Аустрије (ФПО) Херберт Кикл добио је данас мандат за формирање нове аустријске владе, а његова странка упутила је прошле године предлог резолуције аустријској Скупштини којом захтева да се парламент изјасни против признања тзв. Косова.
06. 01. 2025. у 19:41
ОВО ЈЕ УБИЦА ИЗ ЈАГОДИНЕ: Власник кафане и други мушкарац га тукли, он се вратио са "шкорпионом" и запуцао (ФОТО)
НАПАДАЧ који је вечерас убио власника кафане у Јагодини Дејана Михајловића (55) и ранио још једно лице је Саша Милосављевић Бабац (47), који има дебео досије, а осуђиван је за више кривичних дела, покушај убиства, насиље у породици.
06. 01. 2025. у 21:25
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)