ПОСНЕ КРОФНЕ СА ЦРНОМ ЧОКОЛАДОМ: Потпуно другачије од свега што сте правили, а укус савршен

Новости онлине

02. 12. 2024. у 13:00

Посне крофне могу бити укусније од обичних, али само ако се спреме по овом рецепту.

ПОСНЕ КРОФНЕ СА ЦРНОМ ЧОКОЛАДОМ: Потпуно другачије од свега што сте правили, а укус савршен

Foto: Shutterstock

Састојци:

За тесто:

  • 240 мл топле воде
  • 60 г шећера, плус за посипање
  • 2 ¼ кашичице инстант квасца
  • 240 г пиреа од кромпира
  • 2 кашичице ванилиног екстракта
  • 950 г брашна, подељено
  • 120 г црног какао праха
  • 1 ½ кашичица соли
  • ⅛ кашичице мускатног орашчића
  • 60 г биљног путера

За фил од чоколадног крема

  • 630 мл сојиног млека
  • 200 г смеђег шећера
  • 2 кашике какао праха
  • 1 кашика кукурузног скроба
  • 120 г посне црне чоколаде исецкане
  • 60 г биљног путера
  • 1 кашика ванилиног екстракта

Припрема:

Како бисте направили крофне, направите тесто тако што ћете топлу воду, шећер и квасац да умутите миксером. Пустите да одстоји 5 минута. Додајте пире кромпир и ванилин екстракт па опет умутите. Смањите брзину миксера и додајте 475 г брашна, црни какао прах, со и мускатни орашчић. Када се скоро све сједини додајте још 240 г брашна и поново умутите. Пребаците на куку за тесто и додајте још 240 г брашна и мешајте док се не сједини. Додајте путер по 1 супену кашику, потпуно мешајући након сваке. Месите 8-10 минута на средњој брзини или док се не залепи за посуду. Одвојиће се од посуде. Посуду премажите уљем, формирајте лопту од теста и ставите лопту унутра. Покријте пешкиром или пластичном фолијом и оставите да одстоји 30 минута на топлом месту.

Док се тесто диже, направите фил. У шерпу додајте сојино млеко, смеђи шећер, какао прах и кукурузни скроб. Умутити заједно. Ставите шерпу на средњу ватру и оставите да кува 3-5 минута док не почне да се згушњава, повремено мешајући. Додајте посне комадиће чоколаде и путер. Стално мешајте док се потпуно не истопи. Скините са ватре и умешајте екстракт ваниле у смесу.

После 5 минута, промешајте смесу. Сачекајте још 5 минута и поново промешајте. Ставите пластичну фолију на мешавину. Ставите у фрижидер док се потпуно не охлади. Након 30 минута, лагано побрашните површину и разваљајте тесто да буде дебљине око центиметар. Затим помоћу резача за крофне исеците облике за крофне. Пресавијте тесто нагоре, а затим га поново развуците да бисте исекли још крофни док не потрошите тесто.

Сваки исечак ставите на плех, а затим поклопите и оставите да се диже 15-20 минута. Загрејте уље и пржите око 1 минут са сваке стране, користите тајмер јер је ово црно тесто да бисте били сигурни да је правилно печено. Пажљиво извадите крофне из врелог уља и ставите их на расхладну решетку. Када се охладе на додир, додајте ½ шоље шећера у чинију и убаците крофну у шећер. Када се крофне и пуњење потпуно охладе, користите кесу и уски врх напуните унутрашњост крофне.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ БРИТАНСКОГ МИНИСТРА: У случају великог рата наша војска била би уништена за највише годину дана

БРИТАНСКА војска би у случају избијања великог рата била уништена у року од „шест месеци до годину дана“, што истиче важност обнове резервних снага у Великој Британији, упозорио је министар одбране за ветеране Алистер Карнс, преноси Скај њуз.

04. 12. 2024. у 17:10

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) ОБЈАВЉЕН СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ: Убица вади пиштољ и пуца са леђа, амерички директор није имао шансе (ВИДЕО)

БРАЈАН Томпсон (50), директор највеће здравствене осигуравајуће компаније у Америци, снимљен је како напушта хотел у 6.45 ујутру у среду, када је маскирани нападач извукао пиштољ са пригушивачем и пуцао му у леђа.

04. 12. 2024. у 19:58

КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција

КРАЈ КАРИЈЕРЕ ЈЕЛЕНЕ КАРЛЕУШЕ: Прелазак у политику и висока функција

ЈЕЛЕНА Карлеуша се последњих неколико година веома активирала политички, а иако званично није члан ниједне странке, она се труди да искаже своје мишљење и став кад год је то потребно.

02. 12. 2024. у 13:23

Коментари (0)

ОВО ШТО СИ УРАДИО ЈЕ ПРЕВАЗИШЛО ТЕНИС: Дел Потро се јавно обратио Ђоковићу: Највећи си у историји, не само у спорту - већ у животу (ФОТО)