ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ СА ГРИЗОМ: Брзо се припремају, још брже поједу

Новости онлине

30. 11. 2024. у 13:00

ОБЛАНДЕ са гризом су ситни колачи идеални за славе и прославе, а једноставно се праве.

ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ СА ГРИЗОМ: Брзо се припремају, још брже поједу

Foto: Jutjub/Printskrin/Aurora recepti

Састојци:

  • 250 мл млека
  • 25 кашика шећера
  • 3 коцке чоколаде за кување
  • 9 кашика гриза
  • 250 г маргарина
  • 1 паковање обланди

Припрема:

Како бисте направили ове ситне колаче прво скувајте млеко са шећером и чоколадом, а када се све растопи убаците гриз и кувајте, док се не згусне. У врућу смесу убаците исецкан маргарин и добро мешајте.

Оставите смесу да се охлади, али да остане млака. Поделите је на 4 једнака дела и филујте обланде. Добро притисните тако што ћете да ставите нешто тешко на колач и оставите да тако одстоји до сутрадан.

Након тога исеците на правоугаонике и сервирајте. Колачи могу дуже да трају.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СВИ ВОЛЕ ДОМАЋЕ: Перутнина Птуј чува традицију квалитета већ 120 година