ПОСНЕ ГРИЛИЈАШ ОБЛАНДЕ: Савршени ситни колачи који ће улепшати сваку трпезу
Сада је право време за прављење слатких и неодољивих слаткиша, а оне посне варијанте су подједнако укусне као и њихови опозити.

Foto: Shutterstock
Грилијаш колач је јако укусан и можда помало заборављена посластица, а његов рецепт - грилијаш са обландама, ће од сада често да се нађе на вашој трпези.
Састојци:
- 600 г шећера
- 250 г маргарина
- 300 г млевеног посног кекса
- 150 мл воде
- 100 г млевених ораха
- 100 г сецканих ораха
- 2 листа обланде
Припрема:
Истопите половину количине шећера на средњој температури рингле све док се не карамелизује. Немојте мешати, већ само мало протресите шерпу. Када шећер добије лепу, нежну, браон боју, додајте прво воду и маргарин који је одстојао на собној температури исечен на коцкице. Мешајте смесу у шерпи око пет минута на ниској температури. После тога, склоните шерпу са рингле и додајте млевене и сецкане орахе па варјачом промешајте како би се све сјединило.
Узмите један лист обланде и намажите цео фил који сте оставили да се мало прохлади, па преко ставите други лист обланде. Требало би нечим тешким да притиснете како би се фил лепо залепио на обланде.
Охладите лепо грилијаш колач и исеците на жељене комаде.
(Ona)
Препоручујемо

КАКО НАПРАВИТИ СЛАВСКИ КОЛАЧ КОРАК ПО КОРАК: Успева баш свима, па и почетницима
31. 10. 2024. у 09:00

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

Да ли је она најзгоднија водитељка на РТС-у? Објавила фотке у бикинију са плаже
ВОДИТЕЉКА Драгана Косјерина привлачи пажњу својим атрактивним изгледом где год се појави.
22. 08. 2025. у 13:24
Коментари (0)