ПОСНЕ ГРИЛИЈАШ ОБЛАНДЕ: Савршени ситни колачи који ће улепшати сваку трпезу

Новости онлине

12. 12. 2024. у 15:00

Сада је право време за прављење слатких и неодољивих слаткиша, а оне посне варијанте су подједнако укусне као и њихови опозити.

ПОСНЕ ГРИЛИЈАШ ОБЛАНДЕ: Савршени ситни колачи који ће улепшати сваку трпезу

Foto: Shutterstock

Грилијаш колач је јако укусан и можда помало заборављена посластица, а његов рецепт - грилијаш са обландама, ће од сада често да се нађе на вашој трпези.

Састојци:

  • 600 г шећера
  • 250 г маргарина
  • 300 г млевеног посног кекса
  • 150 мл воде
  • 100 г млевених ораха
  • 100 г сецканих ораха
  • 2 листа обланде

Припрема:

Истопите половину количине шећера на средњој температури рингле све док се не карамелизује. Немојте мешати, већ само мало протресите шерпу. Када шећер добије лепу, нежну, браон боју, додајте прво воду и маргарин који је одстојао на собној температури исечен на коцкице. Мешајте смесу у шерпи око пет минута на ниској температури. После тога, склоните шерпу са рингле и додајте млевене и сецкане орахе па варјачом промешајте како би се све сјединило.

Узмите један лист обланде и намажите цео фил који сте оставили да се мало прохлади, па преко ставите други лист обланде. Требало би нечим тешким да притиснете како би се фил лепо залепио на обланде.

Охладите лепо грилијаш колач и исеците на жељене комаде.

(Ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Неко је у Србији одиграо лото комбинацију Рахеле Ферари - и постао МИЛИОНЕР! Стварно извучени бројеви из филма Тесна кожа

Неко је у Србији одиграо лото комбинацију Рахеле Ферари - и постао МИЛИОНЕР! Стварно извучени бројеви из филма "Тесна кожа"

ПРВИ део филма "Тесна кожа" изашао је давне 1982. године и постао прави биоскопски хит, а реченице које је изговарала Рахела Ферари се и дан-данас цитирају у различитим приликама.

11. 12. 2024. у 20:11 >> 20:41

Коментари (0)

НЕ ЗНАМ, ВИ МИ РЕЦИТЕ: Новак Ђоковић бирао највеће спортисте свих времена, оно што је рекао за тенисере изненадиће многе (ВИДЕО)