ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве

Новости онлине

14. 12. 2024. у 15:00

Једноставна посластица која уз одговарајућу декорацију може да буде део било ког славља. Додајте мало шарених јестивих перлица, зелене и црвене боје и украсите их у духу новогодишњих празника.

ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Тамна чоколада 200 г
  • Маслац 150 г
  • Шећер 200 г
  • 3 Јаја
  • Екстракт ваниле 1 кашичица
  • Брашно 100 г
  • Какао 30 г
  • Со прстохват
  • Сецкани ораси или лешници 100 г

Припрема:

Загрејте рерну на 180°С. У посуди на пари или у микроталасној пећници отопите чоколаду и маслац, мешајући док не добијете глатку смесу. Оставите да се мало охлади. У другој посуди умутите јаја са шећером док не постану пенаста. Додајте ванилин екстракт и отопљену чоколаду са маслацем, па све добро промешајте. У смесу просејте брашно, какао прах и прстохват соли, па лагано умешајте док не добијете хомогену смесу. Ако користите орахе или лешнике, додајте их у смесу и лагано промешајте.

Припремите плех (око 20x20 цм) тако што ћете га обложити папиром за печење или га намазати маслацем и посути брашном. Сипајте смесу у припремљени плех и равномерно је распоредите. Пеците у претходно загрејаној рерни око 25-30 минута. Браунији су готови када чачкалица забодена у средину изађе са неколико влажних мрвица (не сме бити потпуно сува). Оставите брауније да се потпуно охладе у плеху пре него што их исечете. Украсите по жељи.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније

АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније

АМБАСАДА Србије у Скопљу изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве потпредседника Владе Северне Македоније задуженог за добро управљање Арбена Фетаија поводом 26. годишњице агресије НАТО-а на СР Југославију, која "не доприноси изградњи узајамног поштовања између две земље.

25. 03. 2025. у 19:11

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

Коментари (0)

УЖАСНО ЈЕ ТО ШТО РАДИ: Амерички тенисер брутално искрено о Рафаелу Надалу