ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве
Једноставна посластица која уз одговарајућу декорацију може да буде део било ког славља. Додајте мало шарених јестивих перлица, зелене и црвене боје и украсите их у духу новогодишњих празника.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- Тамна чоколада 200 г
- Маслац 150 г
- Шећер 200 г
- 3 Јаја
- Екстракт ваниле 1 кашичица
- Брашно 100 г
- Какао 30 г
- Со прстохват
- Сецкани ораси или лешници 100 г
Припрема:
Загрејте рерну на 180°С. У посуди на пари или у микроталасној пећници отопите чоколаду и маслац, мешајући док не добијете глатку смесу. Оставите да се мало охлади. У другој посуди умутите јаја са шећером док не постану пенаста. Додајте ванилин екстракт и отопљену чоколаду са маслацем, па све добро промешајте. У смесу просејте брашно, какао прах и прстохват соли, па лагано умешајте док не добијете хомогену смесу. Ако користите орахе или лешнике, додајте их у смесу и лагано промешајте.
Припремите плех (око 20x20 цм) тако што ћете га обложити папиром за печење или га намазати маслацем и посути брашном. Сипајте смесу у припремљени плех и равномерно је распоредите. Пеците у претходно загрејаној рерни око 25-30 минута. Браунији су готови када чачкалица забодена у средину изађе са неколико влажних мрвица (не сме бити потпуно сува). Оставите брауније да се потпуно охладе у плеху пре него што их исечете. Украсите по жељи.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈАФА КОЛАЧ: Неодољива посластица који подсећа на најдражи кекс (ВИДЕО)
08. 12. 2024. у 13:00

КОЛАЧ МАЧИЈЕ ОЧИ: Један од најукуснијих колача са бананом (ВИДЕО)
28. 11. 2024. у 13:00

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане
27. 11. 2024. у 09:00

АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније
АМБАСАДА Србије у Скопљу изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве потпредседника Владе Северне Македоније задуженог за добро управљање Арбена Фетаија поводом 26. годишњице агресије НАТО-а на СР Југославију, која "не доприноси изградњи узајамног поштовања између две земље.
25. 03. 2025. у 19:11

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Невин лежао у затвору 46 година, сада добија МАСНУ ОДШТЕТУ - али штету ништа неће моћи да умањи
ОДШТЕТА износи око 83 долара по дану за сваки дан који је Ивао Хакамада провео у затвору.
25. 03. 2025. у 10:23
Коментари (0)