ИДЕАЛАН СИТНИ КОЛАЧ ЗА ПРОСЛАВЕ: Лешник гнезда, неодољивог изгледа, а још богатијег укуса
Лешник гнезда су изузетно једноставна за припрему, а брза израда их чини идеалним избором за свечане прилике или тренутке кад желите уживати у слатком задовољству без компликоване припреме и обигравања око шпорета и рерне.
Састојци:
- 2 дл воде
- 200 г шећера (кристалног)
- 150 г маргарина/маслаца
- 100 г црне чоколаде за кување
- 150 г млевених печених лешника
- 250 г млевеног кекс
- око 150 г млевеног печеног лешника (за декорацију)
- око 150 г крема од чоколаде и лешника (или од нугата)
Припрема:
У шерпу ставити воду, шећер, маслац (маргарин) и чоколаду, па на лагану ватру да проври. Склонити са шпорета и одмах у вруће додати кекс и млевене лешнике. Да бисте убрзали припрему, смесу за гнезда можете ставити и у замрзивач, чим се добро расхлади и почне да се стеже, извадите је и куглице ће се лакше обликовати.
Када се маса добро охлади, влажним рукама обликовати куглице, сваку уваљати у млевени лешник и ређати на послужавник обложен стреч-фолијом или пек-папиром.
Затим дршком варјаче направити удубљење на свакој куглици. Крем сипати у шприц за украшавање и истискивати тј. пунити гнезда. Оставити на хладном да се добро расхладе.
Гнезда су лепша ако се направе неколико дана раније, да се лепо просуше и стегну. Зато, немојте да вас изненади ако вам се учини да су мека приликом обликовања, кад одстоје смеса се фино стегне.
Уколико је крем сувише чврст за истискивање из шприца, можете га мало угрејати у микроталасној или на пари, да би се лакше истискивало, али врло кратко, да не би био превише течан.
(Ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЧОКОЛАДНИ БРАУНИ: Феноменални слаткиш, одушевиће и оне избирљиве
14. 12. 2024. у 15:00
КОЛАЧ СА ВИШЊАМА: Засладите предстојеће дане овим сочним залогајима
06. 12. 2024. у 15:00
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"ТРАГЕДИЈА, ПОЧИВАЈ У МИРУ" Анђушића погодила вест - нашли га мртвог: "Никад не знате кроз шта људи пролазе"
"ТРАГЕДИЈА, почивај у миру..."
17. 12. 2024. у 18:26
Коментари (0)