ФАНТАСТИЧАН БАНАНА РОЛАТ: Једноставан колач који се лако прави, а толико је укусан да му нико неће одолети
Банана ролат је класик који и даље одушевљава својом једноставношћу и фантастичним укусом. Овај ролат је савршен за све прилике.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 25 г путера, растопљеног
- 45 г просејаног брашна
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 80 г жуманаца
- 85 г шећера
- 20 г какао праха, просејаног
- 10 г хладне воде
- 120 г беланаца
- 10 г кукурузног брашна
- 2 банане
За чоколадни крем:
- 160 г слатке павлаке
- 90 г чоколаде, сецкане
- 4 кашике млека
Припрема:
Како бисте направили овај ролат, умутите жуманца са 25г шећера, на пари, док смеса не постане бледа и густа. Додајте просејани какао прах и хладну воду и умутите док се добро не сједине.
Беланца умутите миксером док не постану пенаста, полако додајте шећер и кукурузно брашно и умутите док не добијете чврст снег. Умешајте 1/3 умућених беланаца у мешавину жуманаца и какаоа, све док не остану трагови беланаца, затим умешајте још 1/3, и на крају последњу 1/3.
Убаците просејано брашно, а затим и отопљени путер. Сипајте тесто у плех и поравнајте. Пеците на 180 степени С 13 минута. Охладите на решетки. За чоколадни крем умутите слатку павлаку. Отопите чоколаду и млеко на пари и мешајте док не постане глатко.
Премешајте отопљену чоколадну смесу у шлаг и охладите га. На ролат распоредите крем. Положите банане и заролајте патишпањ. Охладите у фрижидеру до сервирања.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ДОМАЋЕ ОБЛАНДЕ СА ГРИЗОМ: Брзо се припремају, још брже поједу
30. 11. 2024. у 13:00

ПОСНИ КОЛАЧ СА ЈАБУКАМА И МАКОМ: Десерт без премца по рецепту без мане
27. 11. 2024. у 09:00

СОЧАН ГРИЗ КОЛАЧ СА ЏЕМОМ: Брз, јефтин колач за сваки дан (ВИДЕО)
21. 11. 2024. у 13:30

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)